Foto: danda3
Recept je z Vianočného varenia&pečenia z roku 2010, ktorý vydal Nový čas pre ženy, piekla som ich minulý rok na Vianoce ako posledné pečivo Zobraziť celý popisRecept je z Vianočného varenia&pečenia z roku 2010, ktorý vydal Nový čas pre ženy, piekla som ich minulý rok na Vianoce ako posledné pečivo a s výsledkom som bola veľmi spokojná, patrilo medzi naše naj naj.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kandizované ovocie najemno nasekáme a zmiešame s maslom+cukor+žĺtky+múka+postrúhaná kôra.
-
2
Hotové cesto necháme odpočívať cca 30 miinút, nemusí byť v chlade, kľudne v kuchyni, bude sa s ním lepšie pracovať.
-
3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 4 - 5 mm a povykrajujeme hviezdičky, alebo iné tvary.
-
4
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
5
Z bielok + štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, pridáme preosiaty cukor zmiešaný so škrobom. Cukor pridáme podľa potreby, ja som musela ešte pridávať, kým bol sneh tuhý.
-
6
Hviezdičky potrieme bielkom (lepšie by bolo asi žĺtko, len som už nechcela rozbíjať ďalšie vajíčko), zľahka posypeme kokosom a do stredu nastriekame pomocou ozdobného vrecka sneh.
-
7
Pečieme pri teplote 160 stupňov 10 minút.
-
8
Hotovo, vyšlo mi 120 hviezdičiek.
Diskusia k receptu