Kandizované hviezdičky so snehom

Autor receptu: danda3

Recept je z Vianočného varenia&pečenia z roku 2010, ktorý vydal Nový čas pre ženy, piekla som ich minulý rok na Vianoce ako posledné pečivo a s výsledkom som bola veľmi spokojná, patrilo medzi naše naj naj.

60 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kandizované ovocie najemno nasekáme a zmiešame s maslom+cukor+žĺtky+múka+postrúhaná kôra.
  2. Hotové cesto necháme odpočívať cca 30 miinút, nemusí byť v chlade, kľudne v kuchyni, bude sa s ním lepšie pracovať.
  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 4 - 5 mm a povykrajujeme hviezdičky, alebo iné tvary.
  4. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Z bielok + štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, pridáme preosiaty cukor zmiešaný so škrobom. Cukor pridáme podľa potreby, ja som musela ešte pridávať, kým bol sneh tuhý.
  6. Hviezdičky potrieme bielkom (lepšie by bolo asi žĺtko, len som už nechcela rozbíjať ďalšie vajíčko), zľahka posypeme kokosom a do stredu nastriekame pomocou ozdobného vrecka sneh.
  7. Pečieme pri teplote 160 stupňov 10 minút.
  8. Hotovo, vyšlo mi 120 hviezdičiek.