Kalerábové hranolčeky
Autor receptu: vanesalinson
Moja obľúbená večera :)
2 porcie |
25 minút príprava |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- Ako prvé si kalerábočistíme, nakrájame na tvar hranolčekov, zľahka ho posolíme a necháme v miske odpočívať aspoň 20 minút, aby sa zbavil prebytočnej vody. Tú potom zlejeme a kaleráb môžeme ešte umyť.
- Rúru si predhrejeme na 200°C a plech vyložíme papierom na pečenie.
- Na tanieri si zmiešame múku a koreniny (tie môžete použiť podľa vlastnej chuti). My sme to robili tak, že múkovú zmes sme naraz vysypali na všetky hranolčeky a potriasli miskou, ale ak sa vám chce, môžete ich obaľovať po jednej. Rozložíme ich na plech a dáme piecť na cca 20-30 minút. Ja ich jedávam s bielym jogurtom. :)