Kalerábové hranolčeky

Autor receptu: vanesalinson

Moja obľúbená večera :)

2
porcie
25 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé si kalerábočistíme, nakrájame na tvar hranolčekov, zľahka ho posolíme a necháme v miske odpočívať aspoň 20 minút, aby sa zbavil prebytočnej vody. Tú potom zlejeme a kaleráb môžeme ešte umyť.
  2. Rúru si predhrejeme na 200°C a plech vyložíme papierom na pečenie.
  3. Na tanieri si zmiešame múku a koreniny (tie môžete použiť podľa vlastnej chuti). My sme to robili tak, že múkovú zmes sme naraz vysypali na všetky hranolčeky a potriasli miskou, ale ak sa vám chce, môžete ich obaľovať po jednej. Rozložíme ich na plech a dáme piecť na cca 20-30 minút. Ja ich jedávam s bielym jogurtom. :)