Omeleta

Kalerábová omeleta (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-) Je to jedlo z môjho detstva, ktoré som mala veľmi rada.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čo sa týka množstva surovín, každý si dá po svojom. Záleží vždy od počtu stravníkov, ale s kalerábom sa nemá šetriť :-) Keďže ten dá chuť. Ja tu mám jeden dobrý veľký kaleráb, ktorý som očistila a nakrájala na drobné kocky. A potrebujeme ešte zopár vajíčok, koľko presne ich dáte, je tiež na vás :-)
  2. Najprv si na panvici rozohrejeme trocha oleja, dáme kaleráb, osolíme ho a zakrytý udusíme pomaly až do mäkka. Na konci ho necháme aj kde-tu opiecť, aby dostal trochu opečenú príchuť. Potom už len zalejeme rozšľahanými vajíčkami a dopečieme :-)
  3. A chutné jedlo máte na stole :-) Je to taká trocha netradičná obmena omelety, ale naozaj veľmi chutná. Už sa nepamätám odkiaľ tento recept/jedlo pochádza, ale viem, že to bolo jedno z mála jedál, ktoré som si vedela pripraviť ako dieťa už sama :-) Dobrú chuť.