Kalerábová nátierka s chrenom

Autor receptu: zemo

Som rád, že sa varecha napĺňa stále viac receptami s mäsiskom. Na druhej strane ako demokrat myslím aj na plodo a bylinožravcov v našich radoch, a tak dávam do pozornosti nátierku zo zeleniny. Ale sú tam pre istotu aspoň vajcia.

30 minút
príprava

Postup

  1. Kaleráb ošúpeme a nastrúhame na jemno. Dáme do misky, pokvapkáme šťavou z polovice citrónu a necháme na chvíľku odstáť.
  2. V druhej miske utrieme majonézu s maslom do peny, pridáme olúpané nakrájané vajcia a nastrúhane uhorky. Osolíme, okoreníme a premiešame.
  3. Z nastrúhaného kalerábu vytlačíme šťavu, vmiešame ho do maslovej peny, pridáme na jemnom strúhadle nastrúhaný chren, nakrájanú cibuľku s vňaťou alebo dve malé cibuľky bez vňate a premiešame.
  4. Pred podávaním uložíme na dvadsať minút do chladničky. Nátierku môžeme ozdobiť plátkami rajčín a kolieskami uvareného vajca.