Kakaový koláč s vanilkovým pudingom

uzaska - fotkauzaska, 5. mája 2013
Kakaový koláč s vanilkovým pudingom
Foto: uzaska

Vegánsky pudingový koláč typu "čo dom dal". Naživo vyzeral podstatne lepšie :)

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

1
0.5 hrnčeka
2 PL
2 PL alebo obyčajný
0,5 bal.
2 PL
2 PL
1 dl
0,5 hrnčeka
1 hrnček
0,5 bal.
50 g
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Roztlačený banán zmiešame v miske s olejom a pol hrnčekom ryžového (al. iného rastlinného mlieka).

  2. 2

    V druhej miske zmiešame múku, vločky, cukor, pdp, kakao a karob. Môžeme pridať aj nadrobno nakrájané kúsky čokolády.

  3. 3

    Trúbu si zapneme na 175°.

  4. 4

    Zmiešane suchú a mokrú zmes a vylejeme ju na plech, ktorý sme vymazali olejom a posypali kokosom.

  5. 5

    Pečieme 15 minút na 175°, a potom ďalších cca 30 minút na 160°. Hotové cesto necháme vychladnúť, horizontálne ho prekrojíme na polovicu a dáme ho naspäť na plech.

  6. 6

    Uvaríme si hustejší puding (ca hrnček sójového mlieka, použila som ochutené vanilkové). Odporúčam doň pridať malú lyžičku škrobu, bude viac "držať pokope", keď vychladne.

  7. 7

    Každú polku cesta natrieme z jednej strany arašidovým maslom. Na jednu časť nalejeme trochu vychladnutý puding, rovnomerne ho rozotrieme a zakryjeme druhou polkou.

  8. 8

    Vo vodnej lázni si roztopíme polku čokolády s lyžičkou kokosového oleja, natrieme ju na koláč a posypeme kokosom.

  9. 9

    Podávame po pár hodinách, keď čokoláda s pudingom poriadne stuhnú.

  10. 10

    Hotový koláč sa dá prekvapujúco dobre krájať, puding nikde neodpadáva, cesto sa nedrolí...

  11. 11

    poznámka: piekla som ho v malej miske, z uvedeného množstva surovín vyšlo 8 kúskov. Na normálnu veľkosť koláča treba suroviny znásobiť (1-2x).

Diskusia k receptu

vicus
Kokos a arašidové maslo? To musí byť úplne skvelé! :)
evanaaa
Skvelý koláčik.Karob je sušný lusk - Svätojánsky chlieb, kedysi som ho jedla ako dieťa, bolo ho dostať, teraz vymizol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia