Foto: uzaska
Vegánsky pudingový koláč typu "čo dom dal". Naživo vyzeral podstatne lepšie :)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
1 |
|
0.5 hrnčeka |
|
2 PL |
|
2 PL alebo obyčajný |
|
0,5 bal. |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 dl |
|
0,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
0,5 bal. |
|
50 g |
|
|
|
|
|
1 čl |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Roztlačený banán zmiešame v miske s olejom a pol hrnčekom ryžového (al. iného rastlinného mlieka).
- 2
V druhej miske zmiešame múku, vločky, cukor, pdp, kakao a karob. Môžeme pridať aj nadrobno nakrájané kúsky čokolády.
- 3
Trúbu si zapneme na 175°.
- 4
Zmiešane suchú a mokrú zmes a vylejeme ju na plech, ktorý sme vymazali olejom a posypali kokosom.
- 5
Pečieme 15 minút na 175°, a potom ďalších cca 30 minút na 160°. Hotové cesto necháme vychladnúť, horizontálne ho prekrojíme na polovicu a dáme ho naspäť na plech.
- 6
Uvaríme si hustejší puding (ca hrnček sójového mlieka, použila som ochutené vanilkové). Odporúčam doň pridať malú lyžičku škrobu, bude viac "držať pokope", keď vychladne.
- 7
Každú polku cesta natrieme z jednej strany arašidovým maslom. Na jednu časť nalejeme trochu vychladnutý puding, rovnomerne ho rozotrieme a zakryjeme druhou polkou.
- 8
Vo vodnej lázni si roztopíme polku čokolády s lyžičkou kokosového oleja, natrieme ju na koláč a posypeme kokosom.
- 9
Podávame po pár hodinách, keď čokoláda s pudingom poriadne stuhnú.
- 10
Hotový koláč sa dá prekvapujúco dobre krájať, puding nikde neodpadáva, cesto sa nedrolí...
- 11
poznámka: piekla som ho v malej miske, z uvedeného množstva surovín vyšlo 8 kúskov. Na normálnu veľkosť koláča treba suroviny znásobiť (1-2x).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.google.sk/search?q=karob&hl=sk&tbm=isch&a...