Kakaový koláč s vanilkovým pudingom
Autor receptu: uzaska
Vegánsky pudingový koláč typu "čo dom dal". Naživo vyzeral podstatne lepšie :)
8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup
- Roztlačený banán zmiešame v miske s olejom a pol hrnčekom ryžového (al. iného rastlinného mlieka).
- V druhej miske zmiešame múku, vločky, cukor, pdp, kakao a karob. Môžeme pridať aj nadrobno nakrájané kúsky čokolády.
- Trúbu si zapneme na 175°.
- Zmiešane suchú a mokrú zmes a vylejeme ju na plech, ktorý sme vymazali olejom a posypali kokosom.
- Pečieme 15 minút na 175°, a potom ďalších cca 30 minút na 160°. Hotové cesto necháme vychladnúť, horizontálne ho prekrojíme na polovicu a dáme ho naspäť na plech.
- Uvaríme si hustejší puding (ca hrnček sójového mlieka, použila som ochutené vanilkové). Odporúčam doň pridať malú lyžičku škrobu, bude viac "držať pokope", keď vychladne.
- Každú polku cesta natrieme z jednej strany arašidovým maslom. Na jednu časť nalejeme trochu vychladnutý puding, rovnomerne ho rozotrieme a zakryjeme druhou polkou.
- Vo vodnej lázni si roztopíme polku čokolády s lyžičkou kokosového oleja, natrieme ju na koláč a posypeme kokosom.
- Podávame po pár hodinách, keď čokoláda s pudingom poriadne stuhnú.
- Hotový koláč sa dá prekvapujúco dobre krájať, puding nikde neodpadáva, cesto sa nedrolí...
- poznámka: piekla som ho v malej miske, z uvedeného množstva surovín vyšlo 8 kúskov. Na normálnu veľkosť koláča treba suroviny znásobiť (1-2x).