Kakaový koláč s vanilkovým pudingom

Autor receptu: uzaska

Vegánsky pudingový koláč typu "čo dom dal". Naživo vyzeral podstatne lepšie :)

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Postup

  1. Roztlačený banán zmiešame v miske s olejom a pol hrnčekom ryžového (al. iného rastlinného mlieka).
  2. V druhej miske zmiešame múku, vločky, cukor, pdp, kakao a karob. Môžeme pridať aj nadrobno nakrájané kúsky čokolády.
  3. Trúbu si zapneme na 175°.
  4. Zmiešane suchú a mokrú zmes a vylejeme ju na plech, ktorý sme vymazali olejom a posypali kokosom.
  5. Pečieme 15 minút na 175°, a potom ďalších cca 30 minút na 160°. Hotové cesto necháme vychladnúť, horizontálne ho prekrojíme na polovicu a dáme ho naspäť na plech.
  6. Uvaríme si hustejší puding (ca hrnček sójového mlieka, použila som ochutené vanilkové). Odporúčam doň pridať malú lyžičku škrobu, bude viac "držať pokope", keď vychladne.
  7. Každú polku cesta natrieme z jednej strany arašidovým maslom. Na jednu časť nalejeme trochu vychladnutý puding, rovnomerne ho rozotrieme a zakryjeme druhou polkou.
  8. Vo vodnej lázni si roztopíme polku čokolády s lyžičkou kokosového oleja, natrieme ju na koláč a posypeme kokosom.
  9. Podávame po pár hodinách, keď čokoláda s pudingom poriadne stuhnú.
  10. Hotový koláč sa dá prekvapujúco dobre krájať, puding nikde neodpadáva, cesto sa nedrolí...
  11. poznámka: piekla som ho v malej miske, z uvedeného množstva surovín vyšlo 8 kúskov. Na normálnu veľkosť koláča treba suroviny znásobiť (1-2x).