Kakaovo-tvarohovo-malinová roláda

Autor receptu: jazavka

Keďže sa mi zvýšilo dosť krému, s ktorým som plnila tortu, tak som ho takto spracovala. Rýchlo a jednoducho. Koláčik k nedeľnej kávičke bol raz dva hotový.

12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Piškóta: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a kakao, nakoniec zamiešame múku s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou. (ja si vždy z množstva múku odoberiem jednu PL a tú nahradím kakaom, každý môže roládu upiecť podľa svojho osvedčeného receptu).
  2. Piškótu upečieme na 180 stupňov, približne 12-15 minút, podľa rúry. Vyberieme, stočíme a necháme vychladnúť.
  3. Krém - krému je veľa na túto roládu bude stačiť aj jedna tretina, ale uvádzam celý recept: uvaríme si klasický puding - mlieko, zlatý klas a jeden vanilkový cukor. Necháme dobre vychladnúť (najlepšie do druhého dňa), do chladného zašľaháme jedno maslo, potom pol kilogramu tvarohu s jedeným vanilkovým cukrom. Ak je nám to málo sladké, môžeme pridať ešte cukor. Ale nám to takto stačí.
  4. Piškótu si natrieme džemom, na to navrstvíme krém, nie veľmi hrubo, ku kraju, ktorý budeme stáčať poukladáme maliny a už len zrolujeme. Dozdobíme šľahačkou a malinou. Prajem dobrú chuť.