Foto: adkas
Mile, kakaovo-citronove chrumkave keksiky skvele sa hodiace ku kave, ci caju. Su jednoduche na pripravu a vzhladovo posobia velmi efektne. Urcite sa tymto drobnym Zobraziť celý popisMile, kakaovo-citronove chrumkave keksiky skvele sa hodiace ku kave, ci caju. Su jednoduche na pripravu a vzhladovo posobia velmi efektne. Urcite sa tymto drobnym pecivom blysnete ci uz pred rodinou alebo pred priatelmi pri podavani dobrej kavicky alebo kvalitneho caju.
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
350 g |
|
na polevu: | |
120 g |
|
2 PL, čerstvá |
|
na ozdobu: | |
50 g |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Maslo vyslahame s cukrom. Pridame vajce, postruhamu koru z pomaranca a mlieko. Potom uz len rucne zamiesame muku zmiesanu s kakaom. Kakao preosejeme cez sitko, aby neboli v ceste hrcky. Cesto je dost riedke.
-
2
Zabalime do folie a odlozime do chladnicky na 1 hod. , aby stuhlo. Ja som mala v mraznicke cca 30 minut.
-
3
Kedze s cestom sa lepsie pracuje, ked je dobre schladene, vyberieme iba polovicu cesta a na velmi slabo pomucenej doske rozvalkame na hrubu 4 mm. Vrchny cast som prikryla papierom na pecenie, aby sa mi nelepilo a nemusela velmi prasit s mukou.
-
4
Vykrajujeme kolieska 4cm velkosti
-
5
a na plechu vylozenom papierom na pecenie pecieme cca 10-12 minut pri teplote 180 stupnov C. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta. Nechame vychladnut a urobime citronovu polevu.
-
6
Dobre preosiaty cukor dokladne vymiesame s citronovu stavou a par kvapkami vriacej vody. Malou lyzickou dame do prostriedku trochu citronovej polevy a nechame stuhnut.
-
7
Kym poleva tuhne nad parou rozpustime cokoladu, pridame olej a za staleho miesania roztopime cokoladu na polevu. Miska s vodou sa nesmie dotykat vody. Nechame mierne ochladit a cokoladou ozdobime keksiky.
-
8
su vyborne, chrumkave a citronova poleva skvele kontruje ich kakaovej chuti:)
-
9
robila som ich minuly rok na Velku noc
Diskusia k receptu