Kakaovo-citrónové chrumkavé keksíky (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Mile, kakaovo-citronove chrumkave keksiky skvele sa hodiace ku kave, ci caju. Su jednoduche
na pripravu a vzhladovo posobia velmi efektne. Urcite sa tymto drobnym pecivom blysnete ci
uz pred rodinou alebo pred priatelmi pri podavani dobrej kavicky alebo kvalitneho caju.
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo vyslahame s cukrom. Pridame vajce, postruhamu koru z pomaranca a mlieko. Potom uz len rucne zamiesame muku zmiesanu s kakaom. Kakao preosejeme cez sitko, aby neboli v ceste hrcky. Cesto je dost riedke.
- Zabalime do folie a odlozime do chladnicky na 1 hod. , aby stuhlo. Ja som mala v mraznicke cca 30 minut.
- Kedze s cestom sa lepsie pracuje, ked je dobre schladene, vyberieme iba polovicu cesta a na velmi slabo pomucenej doske rozvalkame na hrubu 4 mm. Vrchny cast som prikryla papierom na pecenie, aby sa mi nelepilo a nemusela velmi prasit s mukou.
- Vykrajujeme kolieska 4cm velkosti
- a na plechu vylozenom papierom na pecenie pecieme cca 10-12 minut pri teplote 180 stupnov C. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta. Nechame vychladnut a urobime citronovu polevu.
- Dobre preosiaty cukor dokladne vymiesame s citronovu stavou a par kvapkami vriacej vody. Malou lyzickou dame do prostriedku trochu citronovej polevy a nechame stuhnut.
- Kym poleva tuhne nad parou rozpustime cokoladu, pridame olej a za staleho miesania roztopime cokoladu na polevu. Miska s vodou sa nesmie dotykat vody. Nechame mierne ochladit a cokoladou ozdobime keksiky.
- su vyborne, chrumkave a citronova poleva skvele kontruje ich kakaovej chuti:)
- robila som ich minuly rok na Velku noc