Kakaovo-citrónové chrumkavé keksíky (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Mile, kakaovo-citronove chrumkave keksiky skvele sa hodiace ku kave, ci caju. Su jednoduche na pripravu a vzhladovo posobia velmi efektne. Urcite sa tymto drobnym pecivom blysnete ci uz pred rodinou alebo pred priatelmi pri podavani dobrej kavicky alebo kvalitneho caju.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo vyslahame s cukrom. Pridame vajce, postruhamu koru z pomaranca a mlieko. Potom uz len rucne zamiesame muku zmiesanu s kakaom. Kakao preosejeme cez sitko, aby neboli v ceste hrcky. Cesto je dost riedke.
  2. Zabalime do folie a odlozime do chladnicky na 1 hod. , aby stuhlo. Ja som mala v mraznicke cca 30 minut.
  3. Kedze s cestom sa lepsie pracuje, ked je dobre schladene, vyberieme iba polovicu cesta a na velmi slabo pomucenej doske rozvalkame na hrubu 4 mm. Vrchny cast som prikryla papierom na pecenie, aby sa mi nelepilo a nemusela velmi prasit s mukou.
  4. Vykrajujeme kolieska 4cm velkosti
  5. a na plechu vylozenom papierom na pecenie pecieme cca 10-12 minut pri teplote 180 stupnov C. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta. Nechame vychladnut a urobime citronovu polevu.
  6. Dobre preosiaty cukor dokladne vymiesame s citronovu stavou a par kvapkami vriacej vody. Malou lyzickou dame do prostriedku trochu citronovej polevy a nechame stuhnut.
  7. Kym poleva tuhne nad parou rozpustime cokoladu, pridame olej a za staleho miesania roztopime cokoladu na polevu. Miska s vodou sa nesmie dotykat vody. Nechame mierne ochladit a cokoladou ozdobime keksiky.
  8. su vyborne, chrumkave a citronova poleva skvele kontruje ich kakaovej chuti:)
  9. robila som ich minuly rok na Velku noc