Kakaové tiramisu bez múky

lekorica - fotkalekorica, 10. mája 2016
Kakaové tiramisu bez múky
Foto: lekorica

Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Aj napriek tomu, že je bez múky, je veľmi chutný.

8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
50 g
4 PL (alebo cukor trstinový)
1 PL
1 ČL (alebo sóda bikarbóna)
Plnka:
250 g
2 ks
1 ČL
2 PL (alebo cukor trstinový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    6 žĺtkov si vymiešame so 4 PL medu do penista, prídáme kakao, kávu a 1 ČL prášku do pečiva/sódy.

  2. 2

    Extra si vymiešame 6 bielkov a pomaly vmiešame do hmoty.

  3. 3

    Zmes vylejeme na klasický plech vystlaný pečiacim papierom alebo silikónovou podložkou a pečieme 15 minút na 180 °C. Rúra musí byť vyhriata. Cesto po upečení dáme opatrne dole z papiera a prekrojíme na polovice lebo cesto je len asi 1cm vysoké. Okrajky si odložíme na posýpku koláča.

  4. 4

    Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2 PL medu (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme namiesto Amareta 1 ČL rumovej arómy a všetko premiešame. Korpus prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a posypeme posýpkou s okrajkov. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu.

Diskusia k receptu

tiginko
to vyzerá vynikajúco, niečo podobné som už robila, len neviem kde mám recept. Tak mám tento :-)
lekorica
@Tiginko (10.5.2016 17:27)
@Jack a tá kombinácia mascarpone s kakaom, no mňam. Ja ho robievam z dvojitej dávky, aby mi koláčik vyšiel na celý plech, lebo polka je málo. :-)
bembo
robievam klasické s piškótami,ale vyskúšam aj toto.vyzerá to zaujímavo a dobre.nechám sa prekvapiť.určite bude výborne chutiť.ďakujem za inšpiráciu
haji
Zajímavý recept, jen bych měla nahnáno, aby se mi krém nesrazil. Určitě je chuťově moc dobrý! @Lektorica z dvojité dávky jak těsta, tak krému?
haji
@Lekorica (10.5.2016 20:44)
Děkuji! Zjištuji, že už podruhé jsem ti pozměnila nick, promiň, neúmysln!! Čtyři oči mám a houby vidím.
alena77
Veľmi sa mi páčil tvoj recept a dnes som ho zrealizovala. S malou obmenou,do cesta a krému som dávala ako sladidlo melasu. Výsledok? Vynikajúci dokonca som si recept prepísala do "písanky"...taký bez výčitiek
lekorica
@Alena77 (21.5.2016 17:03)
Som rada ze sa krasny vydaril. :-) S melasou som este nerobila. Urcite vyskusam. Melasu pouzivam do chlebika.
lekorica
@Alena77 (21.5.2016 17:03)
Som rada ze sa krasny vydaril. :-) S melasou som este nerobila. Urcite vyskusam. Melasu pouzivam do chlebika.
tiginko
tušila som, že bude tento zákusok výborný a nesklamala som sa. Namiesto mascarpone som použila Ricottu s krémovým syrom Philadelphia, do cesta som dala trošku Amaretta a do krému domáci vanilkový extrakt (vanilkovú chuť do krému fakt odporúčam). Výsledok všetkých ochutnávačov veľmi potešil, takže ďakujem @lekorica za recept, zaradí sa medzi overené stálice.


lekorica
@Tiginko (23.4.2017 15:51)
Krasny ti vysiel. Som rada, ze chutil. Tuto kombinaciu urcite aj ja vyskusam.
katka78
Všimla som si recept vďaka @tiginko , prišiel mi veľmi vhod, práve som uvažovala, čo upiecť kamarátke, ktorá nemôže múku a kopec ďalších surovín. Plnka musela byť preto trochu iná, ale veľká vďaka za korpus - teda recept. Výborne poslúžil. Ďakujem pekne @Lekorica a prajem ešte krásny deň!


lekorica
@Katka78 (28.5.2017 17:46) Nádherný je. Som veľmi rada že chutíl. Ja tento korpus používam aj na zamatovú roládu a je úplne fantastická.