Kakaové tiramisu bez múky

Autor receptu: lekorica

Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Aj napriek tomu, že je bez múky, je veľmi chutný.

8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 6 žĺtkov si vymiešame so 4 PL medu do penista, prídáme kakao, kávu a 1 ČL prášku do pečiva/sódy.
  2. Extra si vymiešame 6 bielkov a pomaly vmiešame do hmoty.
  3. Zmes vylejeme na klasický plech vystlaný pečiacim papierom alebo silikónovou podložkou a pečieme 15 minút na 180 °C. Rúra musí byť vyhriata. Cesto po upečení dáme opatrne dole z papiera a prekrojíme na polovice lebo cesto je len asi 1cm vysoké. Okrajky si odložíme na posýpku koláča.
  4. Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2 PL medu (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme namiesto Amareta 1 ČL rumovej arómy a všetko premiešame. Korpus prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a posypeme posýpkou s okrajkov. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu.