Kakaové tiramisu bez múky
Autor receptu: lekorica
Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Aj napriek tomu, že je bez múky, je veľmi chutný.
8 porcií |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- 6 žĺtkov si vymiešame so 4 PL medu do penista, prídáme kakao, kávu a 1 ČL prášku do pečiva/sódy.
- Extra si vymiešame 6 bielkov a pomaly vmiešame do hmoty.
- Zmes vylejeme na klasický plech vystlaný pečiacim papierom alebo silikónovou podložkou a pečieme 15 minút na 180 °C. Rúra musí byť vyhriata. Cesto po upečení dáme opatrne dole z papiera a prekrojíme na polovice lebo cesto je len asi 1cm vysoké. Okrajky si odložíme na posýpku koláča.
- Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2 PL medu (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme namiesto Amareta 1 ČL rumovej arómy a všetko premiešame. Korpus prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a posypeme posýpkou s okrajkov. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu.