Sušienky

Kakaové pusinky bez múky

Autor receptu: babinka

Tieto susienky som kdesi na internete objavila a rozhodla sa ich vyskusat prave pred Vianocami, pretoze vela peciem a mam aj znamu, ktorej som naposledy piekla bezlepkove pecivo a tak dostane vianocne pecivo aj pre bezlepkacov. Po vyskusani som sa rozhodla dat ho aj sem, pretoze sa priam same rozpustaju v ustach a nadherne vonaju i kakaovo chutia - asi kvoli holandskemu kakau, ale vyskusajte a date mi za pravdu, ze je to ako oblacik.

50
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo s ostatnymi surovinami ručne miešame 30 min, dá sa aj slahacom, ale čas je rovnaky. Ak ho skratite, moze sa stat, ze namiesto kuskov peciva budete mat plát - cesto sa roztecie.
  2. Po vymiesani mozete lyzickou klast male kopky na plech vystlany papierom na pecenie, alebo tvarovat gulky , ci tak ako ja - cesto dat do vrecuska na krem a bez nadstavca (spicky) z neho vytlacat male pusinky ako piskoty. Davala som bez velkych medzier, spoliehala som sa na poctive polhodinove miesanie. Celkom mi vyslo okolo 50 ks, ale od vcera sa tolko “ochutnavalo”, ze netusim spravne cislo.
  3. Pecieme 15 minut na 180 °C, pripadne vyskusat, ci sa odliepaju z papiera a ked ano, tak uz je to hotove.