Kakaové linecké kolieska
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 1. apríla 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 1. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5-6 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Hladkú a polohrubú múku, cukor a kakao zmiešame vo väčšej miske. Pridáme na malé kocky nakrájané maslo a rozmiesime ho. Keď už je dobre rozmiesené, pridáme žĺtok a spracujeme cesto. Cesto zbalené do fólie odložíme na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, vykrojíme kolieska (alebo iné tvary), poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 5–6 minút.
- 3
Po vychladnutí koláčiky po dvoch spojíme malinovým lekvárom a zvrchu ozdobíme práškovým cukrom alebo čokoládou.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu