Kakaové cupcakes s kokosovým krémom (vegan)

veganbarbora - bez fotkyveganbarbora, 5. júna 2017 19:28
Ďalšie recepty »

Neskutočne jemné, chutné a extra kakaové. Cupcakes sa nerozpadávajú, ale nie sú ani tuhé, že by ich človek nepožul. Určite toto cesto budem robiť s rôznymi obdobami, pretože je neskutočne výborné. Sladký krém s kokosovou chuťou robí tieto koláčiky ešte chutnejšie. Dobrú chuť

11
porcií
15 min
príprava
22-25 min
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
1 šálka
2/3 šálky
2/3 šálky
1/3 šálky
2 PL
1 ČL
1 ČL
Krém:
3 PL
4 PL
1 PL
1/4 šálky
1/3 šálky
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na cupcakes si zmiešajte všetky suché ingrediencie vo väčšej miske. Tekuté suroviny pridávajte postupne. Vznikne hustejšie cesto, ktorého sa ale nemusíte báť. Cupcakes budú vláčne, držať pekne svoj tvar a nebudú sa rozpadávať.

  2. 2

    Nachystajte si silikónové formy alebo papierové košíčky a naplňte ich do 2/3 cestom. Mne takto vyšlo naplniť 11 papierových košíčkov. Dajte piecť na 22 - 25 min. Viac nie, aby sa nevysušili. Po upečení ich nechajte dobre vychladnúť.

  3. 3

    Krém si pripravte zmiešaním kokosovej Ramy (ak ju nepoznáte alebo nemáte, použite rastlinné maslo), trstinového cukru a mlieka. Postupne prisypte múku. Nebojte sa chute, múka nebude vôbec cítiť a krém vďaka nej bude mať hustejšiu konzistenciu. Prisypte sušený ryžový/kokosový/sójový/pohánkový nápoj a dajte krém zachladiť.

  4. 4

    Po asi 30 minútach krémom naplňte cukrárske vrecko a nazdobte ním cupcakes. Uchovávajte ich v chladničke. Dobrú chuť

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist