Cupcakes
Kakaové cupcakes s kokosovým krémom (vegan)
Autor receptu: veganbarbora
Neskutočne jemné, chutné a extra kakaové. Cupcakes sa nerozpadávajú, ale nie sú ani
tuhé, že by ich človek nepožul. Určite toto cesto
budem robiť s rôznymi obdobami, pretože je neskutočne výborné. Sladký krém s
kokosovou chuťou robí tieto koláčiky ešte chutnejšie.
Dobrú chuť
11 porcií |
15 minút príprava |
22-25 minút na 175 °C |
Postup
- Na cupcakes si zmiešajte všetky suché ingrediencie vo väčšej miske. Tekuté suroviny pridávajte postupne. Vznikne hustejšie cesto, ktorého sa ale nemusíte báť. Cupcakes budú vláčne, držať pekne svoj tvar a nebudú sa rozpadávať.
- Nachystajte si silikónové formy alebo papierové košíčky a naplňte ich do 2/3 cestom. Mne takto vyšlo naplniť 11 papierových košíčkov. Dajte piecť na 22 - 25 min. Viac nie, aby sa nevysušili. Po upečení ich nechajte dobre vychladnúť.
- Krém si pripravte zmiešaním kokosovej Ramy (ak ju nepoznáte alebo nemáte, použite rastlinné maslo), trstinového cukru a mlieka. Postupne prisypte múku. Nebojte sa chute, múka nebude vôbec cítiť a krém vďaka nej bude mať hustejšiu konzistenciu. Prisypte sušený ryžový/kokosový/sójový/pohánkový nápoj a dajte krém zachladiť.
- Po asi 30 minútach krémom naplňte cukrárske vrecko a nazdobte ním cupcakes. Uchovávajte ich v chladničke. Dobrú chuť