Cupcakes

Kakaové cupcakes s kokosovým krémom (vegan)

Autor receptu: veganbarbora

Neskutočne jemné, chutné a extra kakaové. Cupcakes sa nerozpadávajú, ale nie sú ani tuhé, že by ich človek nepožul. Určite toto cesto budem robiť s rôznymi obdobami, pretože je neskutočne výborné. Sladký krém s kokosovou chuťou robí tieto koláčiky ešte chutnejšie. Dobrú chuť

11
porcií
15 minút
príprava
22-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cupcakes si zmiešajte všetky suché ingrediencie vo väčšej miske. Tekuté suroviny pridávajte postupne. Vznikne hustejšie cesto, ktorého sa ale nemusíte báť. Cupcakes budú vláčne, držať pekne svoj tvar a nebudú sa rozpadávať.
  2. Nachystajte si silikónové formy alebo papierové košíčky a naplňte ich do 2/3 cestom. Mne takto vyšlo naplniť 11 papierových košíčkov. Dajte piecť na 22 - 25 min. Viac nie, aby sa nevysušili. Po upečení ich nechajte dobre vychladnúť.
  3. Krém si pripravte zmiešaním kokosovej Ramy (ak ju nepoznáte alebo nemáte, použite rastlinné maslo), trstinového cukru a mlieka. Postupne prisypte múku. Nebojte sa chute, múka nebude vôbec cítiť a krém vďaka nej bude mať hustejšiu konzistenciu. Prisypte sušený ryžový/kokosový/sójový/pohánkový nápoj a dajte krém zachladiť.
  4. Po asi 30 minútach krémom naplňte cukrárske vrecko a nazdobte ním cupcakes. Uchovávajte ich v chladničke. Dobrú chuť