Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
1 hrnček, (nad 70%) |
|
1 hrnček |
|
1 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
6 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jahodovo - pomarančový sorbet: | |
1 kg |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Kokosové mlieko, vanilku, javorový sirup, kakao a 1/2 hrnčeka ryžového mlieka dobre premiešame a na miernom zohrejeme. Zvyšné ryžové mlieko rozmiešame s lyžicou tapiokovej múky. Keď sa na okrajoch hrnca začnú tvoriť malé bublinky, hrniec odstavíme a za stáleho miešania doň prilejeme ryžovo - tapiokové mlieko. Pridáme štipku soli a premiešame. Zmes prikryjeme fóliou,necháme úplne vychladnúť a preložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
-
2
A toto je môj nový kamarát - zmrzlinovač :) Je to lacnejší typ - nádoba zmrzlinovača je naplnená chladiacou kvapalinou. Pred výrobou zmrzliny je nutné nádobu vložiť do mrazničky na cca 12 hodín.
-
3
Do predmrazenej nádoby nalejeme kakaovú zmes a postupujeme podľa inštrukcii v návode zmrzlinovača.
-
4
Počas mrazenia - miešania zmrzliny si pripravíme oriešky, čokoládu a karamelové sušienky. Nasekáme ich na menšie kusky.
-
5
Pár minút pred koncom prípravy zmrzliny ich pridáme do zmrzlinovača. Zmrzlinu preložíme do uzatvárateľnej nádoby a uložíme do mrazničky. Recept na zmrzlinu som našla tu: http://mymansbelly.com/2011/05/24/homemade-chocolate-cookie-dough-ice-cream-vegan-and-gluten-free/
-
6
Jahodovo - pomarančový sorbet: pripravíme potrebné suroviny.
-
7
Najprv si pripravíme cukrovo - tymianový sirup. V malom hrnci privedieme do varu vodu s cukrom a vetvičkami citrónového tymianu. Minútu povaríme, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť. Preložíme do chladničky. Ak máte dobre sladké jahody množstvo cukru treba trochu znížiť.
-
8
Jahody rozmixujeme,
-
9
pridáme šťavu z dvoch pomarančov. Cukrový sirup precedíme a tiež prilejeme do mixéra. Krátko premiešame, nalejeme do zmrzlinovača a postupujeme podľa inštrukcii v návode prístroja.
Diskusia k receptu