Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 24. júna 2012

Suroviny

1 hrnček, (nad 70%)
1 hrnček
1 PL
1/2 hrnčeka
6 PL
Jahodovo - pomarančový sorbet:
1 kg
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko, vanilku, javorový sirup, kakao a 1/2 hrnčeka ryžového mlieka dobre premiešame a na miernom zohrejeme. Zvyšné ryžové mlieko rozmiešame s lyžicou tapiokovej múky. Keď sa na okrajoch hrnca začnú tvoriť malé bublinky, hrniec odstavíme a za stáleho miešania doň prilejeme ryžovo - tapiokové mlieko. Pridáme štipku soli a premiešame. Zmes prikryjeme fóliou,necháme úplne vychladnúť a preložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A toto je môj nový kamarát - zmrzlinovač :) Je to lacnejší typ - nádoba zmrzlinovača je naplnená chladiacou kvapalinou. Pred výrobou zmrzliny je nutné nádobu vložiť do mrazničky na cca 12 hodín.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do predmrazenej nádoby nalejeme kakaovú zmes a postupujeme podľa inštrukcii v návode zmrzlinovača.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas mrazenia - miešania zmrzliny si pripravíme oriešky, čokoládu a karamelové sušienky. Nasekáme ich na menšie kusky.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pár minút pred koncom prípravy zmrzliny ich pridáme do zmrzlinovača. Zmrzlinu preložíme do uzatvárateľnej nádoby a uložíme do mrazničky. Recept na zmrzlinu som našla tu: http://mymansbelly.com/2011/05/24/homemade-chocolate-cookie-dough-ice-cream-vegan-and-gluten-free/

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jahodovo - pomarančový sorbet: pripravíme potrebné suroviny.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Najprv si pripravíme cukrovo - tymianový sirup. V malom hrnci privedieme do varu vodu s cukrom a vetvičkami citrónového tymianu. Minútu povaríme, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť. Preložíme do chladničky. Ak máte dobre sladké jahody množstvo cukru treba trochu znížiť.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jahody rozmixujeme,

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridáme šťavu z dvoch pomarančov. Cukrový sirup precedíme a tiež prilejeme do mixéra. Krátko premiešame, nalejeme do zmrzlinovača a postupujeme podľa inštrukcii v návode prístroja.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tééda...výborný recept...kakaovú mám rada ale takýto recept som ešte neskúšala :)