Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 24. júna 2012

Suroviny

1 hrnček, (nad 70%)
1 hrnček
1 PL
1/2 hrnčeka
6 PL
Jahodovo - pomarančový sorbet:
1 kg
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko, vanilku, javorový sirup, kakao a 1/2 hrnčeka ryžového mlieka dobre premiešame a na miernom zohrejeme. Zvyšné ryžové mlieko rozmiešame s lyžicou tapiokovej múky. Keď sa na okrajoch hrnca začnú tvoriť malé bublinky, hrniec odstavíme a za stáleho miešania doň prilejeme ryžovo - tapiokové mlieko. Pridáme štipku soli a premiešame. Zmes prikryjeme fóliou,necháme úplne vychladnúť a preložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A toto je môj nový kamarát - zmrzlinovač :) Je to lacnejší typ - nádoba zmrzlinovača je naplnená chladiacou kvapalinou. Pred výrobou zmrzliny je nutné nádobu vložiť do mrazničky na cca 12 hodín.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do predmrazenej nádoby nalejeme kakaovú zmes a postupujeme podľa inštrukcii v návode zmrzlinovača.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas mrazenia - miešania zmrzliny si pripravíme oriešky, čokoládu a karamelové sušienky. Nasekáme ich na menšie kusky.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pár minút pred koncom prípravy zmrzliny ich pridáme do zmrzlinovača. Zmrzlinu preložíme do uzatvárateľnej nádoby a uložíme do mrazničky. Recept na zmrzlinu som našla tu: http://mymansbelly.com/2011/05/24/homemade-chocolate-cookie-dough-ice-cream-vegan-and-gluten-free/

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jahodovo - pomarančový sorbet: pripravíme potrebné suroviny.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Najprv si pripravíme cukrovo - tymianový sirup. V malom hrnci privedieme do varu vodu s cukrom a vetvičkami citrónového tymianu. Minútu povaríme, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť. Preložíme do chladničky. Ak máte dobre sladké jahody množstvo cukru treba trochu znížiť.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jahody rozmixujeme,

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridáme šťavu z dvoch pomarančov. Cukrový sirup precedíme a tiež prilejeme do mixéra. Krátko premiešame, nalejeme do zmrzlinovača a postupujeme podľa inštrukcii v návode prístroja.

    Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
nóóó, páči sa mi tvoj nový kamarát a ešte o to viac, aj receptík, super! :-)....a tá červená, to je jahodová?
Já to zkusím, ale budu to muset trochu upravit.....Mimochodem, zmrzlinovač mám velmi starý, přídavné zařízení na mixer Pragomix nebo Etamira. Musí se do něj dát předem připravené kostky ledu se solí, ale funguje perfektně!
Skusala som si robit 1.krat zmrzlinu doma podla podobneho receptu asi pred tyzdnom,ale nemam zmrzlinovac, tak som to len dala zamrazit. Chutovo je dobra, ale od krystalikov vody ktore sa tam vytvorili mam cele doskriabane podnebie ;-) Chcem sa spytat- je ten zmrzlinovac dobra vec? Rozmyslam nad kupou...P.S. tesim sa na kazdy tvoj recept ;-) vsetky mas krasne, klobuk dolu!!

Pridaj komentár k receptu: