Kakaová roláda s ovocím fotorecept

evlaska - fotkaevlaska, 3. augusta 2015
Kakaová roláda s ovocím (fotorecept)
Foto: evlaska

Kakaová roláda s ovocím sa hodí na všetky udalosti, ale aj ku káve len tak poobede. Výborna roláda ktorá vám dúfam bude chutiť, tak Zobraziť celý popisKakaová roláda s ovocím sa hodí na všetky udalosti, ale aj ku káve len tak poobede. Výborna roláda ktorá vám dúfam bude chutiť, tak ako mne. Dobrú chuť!

1
porcia
10 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
4 PL
2 PL
1⁄2 bal.
1 ks
1 téglik
1 bal.
3 plátky
250 g (jahody maliny ..)




Postup

  1. 1

    Korpus: Oddelíme žĺtka od bielok. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺltka vyšľaháme so zvyšným cukrom a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame sneh. Hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 10 minút, závisi od vašej rúry. (korpus nesmieme vysušiť, aby sa dal zrolovať)

    Kakaová roláda s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení korpus stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť, alebo dáme papier z korpusu dole pred stočením. (pred stočením, môžeme z bočných krajov orezať suchšie časti aby sa roláda nepolámala)

    Kakaová roláda s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Plátky želatíny, necháme napučať s pár lyžicami vody cca 10 minút. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom (mixérom, šľahačom), primiešame k nej termizovaný tvaroh. Napučanú želatinu na chvíľu ohrejeme, kým sa celá nerozpustí (nevaríme) a pridáme k nej 1-2 lyžice krému. Premiešame a vmiešame do pripravenej náplne.

    Kakaová roláda s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozbalíme roládu, dáme dole papier na pečenie, rovnomerne rozotrieme krém a rozložíme ovocie, ja som ho mala pomenej, kľudne môžete viac. Stočíme a dáme vychladiť do chladničky aspoň na dve hodiny. Inak si myslím, že plnka v chladničke stuhne aj bez želatíny.

    Kakaová roláda s ovocím (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

gabriele
vynikajuca ...kedysi som ju robievala...nasa najoblubenejsia bola s ananasom...a potom bleda-bez kakaa s cucoriedkami
tinu
Paráda, ak stihnem zajtra skúsim. Uložené v KK. :)
marienka44
Dobrý nápad. Ja roladu pečiem na otvorenom plechu. Stačí zo 4 vajec obráteným postupom, t.j. najprv sneh s cukrom, potom do snehu žĺtky a múku. Odrezané krátke strany vkladám do rolady po celej jej dĺžke, vytvorí sa pekný "slimák".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia