Foto: evlaska
Kakaová roláda s ovocím sa hodí na všetky udalosti, ale aj ku káve len tak poobede. Výborna roláda ktorá vám dúfam bude chutiť, tak Zobraziť celý popisKakaová roláda s ovocím sa hodí na všetky udalosti, ale aj ku káve len tak poobede. Výborna roláda ktorá vám dúfam bude chutiť, tak ako mne. Dobrú chuť!
porcia
na 180 °C
Postup
-
1
Korpus: Oddelíme žĺtka od bielok. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺltka vyšľaháme so zvyšným cukrom a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame sneh. Hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 10 minút, závisi od vašej rúry. (korpus nesmieme vysušiť, aby sa dal zrolovať)
-
2
Po upečení korpus stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť, alebo dáme papier z korpusu dole pred stočením. (pred stočením, môžeme z bočných krajov orezať suchšie časti aby sa roláda nepolámala)
-
3
Plnka: Plátky želatíny, necháme napučať s pár lyžicami vody cca 10 minút. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom (mixérom, šľahačom), primiešame k nej termizovaný tvaroh. Napučanú želatinu na chvíľu ohrejeme, kým sa celá nerozpustí (nevaríme) a pridáme k nej 1-2 lyžice krému. Premiešame a vmiešame do pripravenej náplne.
-
4
Rozbalíme roládu, dáme dole papier na pečenie, rovnomerne rozotrieme krém a rozložíme ovocie, ja som ho mala pomenej, kľudne môžete viac. Stočíme a dáme vychladiť do chladničky aspoň na dve hodiny. Inak si myslím, že plnka v chladničke stuhne aj bez želatíny.
Vyzerá veľmi chutná. Chválim. 5*