Kakaová roláda bez múky s jogurtovo-šľahačkovým krémom
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 8. júla 2021
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 8. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme 50 g kakaa. Do zmesi ručne vmiešame sneh z bielkov.
- 2
Na plech dáme alobal a naň vylejeme cesto, vyrovnáme. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 stupňoch 10 minút. Plech s upečeným cestom vytiahneme, opatrne chytíme za alobal, dáme preč z plechu a ešte teplé v alobale zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- 3
Kým cesto chladne, vyšľaháme smotanu s byvolím jogurtom. Môžeme osladiť, ale nemusíme. Roládu rozbalíme a natrieme krémom a znovu zabalíme do rolády. Dozdobíme.
- 4
Do šľahačkového krému používam bulharský byvolí jogurt, ktorý máme v cukrárni k dispozícii, ale dá sa nahradiť bežným jogurtom s minimálne 10 percentami tuku.
Tiež kakaová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robievam ju