Inšpiroval ma recept na Dlabanú tortu, ktorý pridala Hanina. Pre mňa sa tentu superjednoduchý zákusok spája vždy s Vianocami a detstvom. Robila ho moja Zobraziť celý popisInšpiroval ma recept na Dlabanú tortu, ktorý pridala Hanina. Pre mňa sa tentu superjednoduchý zákusok spája vždy s Vianocami a detstvom. Robila ho moja mama, ktorú si moje deti pomenovali Kajka ( zo starká).
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame po lyžičkách striedavo žĺtky, cukor a múku. Hotové cesto vylejeme do formy na biskupský chlebík vymazanej a vysypanej múkou. Upečieme. Po vychladnutí odrežeme vrch vo výške asi 1 cm od širšieho okraja. Vnútrajšok vydlabeme asi 1 - 1,5 cm od bokov a naplníme plnkou. Potom priložíme vrch a dáme stuhnúť do chladničky. Zo zvyškov môžme urobiť poháre s krémom.
- 2
Plnka: Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku (môžme osladiť 1 -2PL cukru. Podľa návodu uvaríme z ananásovej šťavy želatínu, ktorú veľmi opatrne vmiešame do šľahačky a primiešame kúsky ananásu. Dáme stuhnúť na chvíľu do chladničky.
- 3
Touto zmesou naplníme vydlabaný korpus a znovu dáme stuhnúť do chladničky - najlepšie do druhého dňa. Ak vám ho predtým nezjedia mašktrníci, kríjame na cca 1 cm plátky a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu