Kačacia paštéta
Autor receptu: tuska
Keďže kupovaná paštika nebola chutná a ani nerobila dobre na žalúdok, začali sme si doma pripravovať vlastnú paštiku, ktorá chutí výborne a obsahuje 95% pečienok :)
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny
- Cibuľu nakrájame na väčšie kocky a opražíme na masti. Keď bude cibuľa do sklovita, pridáme pretlačený cesnak.
- Stíšime plameň a chvíľku počkáme, kým nám masť mierne vychladne. Pridáme pečienky a restujeme.
- Orestované pečenke podusíme cca 5-10 minút. Pridáme provensálske korenie a horčicu. Premiešame a ešte chvíľku porestujeme.
- Zmes rozmixujeme spolu s jednou lyžičkou soli. A môžeme plniť do pripravených misiek. A odložíme do chladničky.
- Hotovú paštiku je možné po vychladnutí buď zamraziť alebo sterilizovať a potom dlhšie vydrží.