Kačacia paštéta

Autor receptu: tuska

Keďže kupovaná paštika nebola chutná a ani nerobila dobre na žalúdok, začali sme si doma pripravovať vlastnú paštiku, ktorá chutí výborne a obsahuje 95% pečienok :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny
  2. Cibuľu nakrájame na väčšie kocky a opražíme na masti. Keď bude cibuľa do sklovita, pridáme pretlačený cesnak.
  3. Stíšime plameň a chvíľku počkáme, kým nám masť mierne vychladne. Pridáme pečienky a restujeme.
  4. Orestované pečenke podusíme cca 5-10 minút. Pridáme provensálske korenie a horčicu. Premiešame a ešte chvíľku porestujeme.
  5. Zmes rozmixujeme spolu s jednou lyžičkou soli. A môžeme plniť do pripravených misiek. A odložíme do chladničky.
  6. Hotovú paštiku je možné po vychladnutí buď zamraziť alebo sterilizovať a potom dlhšie vydrží.