Foto: nikola166
Piekla som na svoje narodky, boli fajné mäkkučké nepresladené :))
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vajcia s cukrom si vymiešame do peny, pridáme 220 g hladkej múky a salajku.
-
2
Prikryjeme a necháme odležať pri izbovej teplote do druhého dňa.
-
3
Druhý deň si primiešame zvyšok múky a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
-
4
Rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme menšie kolieska
-
5
Poukladáme na plech a upečieme. Pozor na intenzívnu vôňu pri pečení kvôli salajke :))
-
6
Z mlieka, žĺtkov, vanilkových cukrov a múky si uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne po lyžiciach primiešame vychladnutú kašu.
-
7
Vychladnuté fánky si rozkrojíme na polovicu, potrieme krémom a namočíme do čokolády.
-
8
Necháme odstáť do druhého dňa - krásne nám zmäknú. Príprava je trošku dlhšia, ale vyskúšajte, stojí to za to :)))))))
@erzsebetty : už som opravila,idú tam celé vajcia, ďakujem za upozornenie :)
@jaroslava31 : ááno, veľmi napuchnú ! Cesto sa má vyvaľkať na úplne úplne tenko, vtedy sa dajú zlepiť po dve kolieska,ale ja neviem tak dobre vaľkať, takže to mám hrubšie a rozrezané na polovicu a tak to je lepšie podľa mňa ... mala som vyše 40 ks :))
ďakujem aj ostatným za komenty :))
Inak veľká gratulácia, samozrejme ukladám :)
@anina43- áno, aj taký som už piekla, je výborný, mäkký :)
mam prave vcera zamiesane, dnes sa bude piect, tak som zvedava :-)
A prišla som na to, až keď som si pokazila cesto na Hamiš krémeš.
Myslím si síce, že na toto množstvo si použila 10G, ale lepšie by bolo, keby to v recepte bolo uvedené.
teraz budem trpnut az kym nebudu hotove :-(
ale pozeram, ze ta moja mala 20g, tak hadam to dopadne dobre :-)
ale myslim, ze hlavne teraz v lete by zniesli aj nejaku sviezejsiu ovocnu plnku :-)