Jogurtový krém s rebarborovým pyré

Autor receptu: danda3

Osviežujúca chuťovka do horúcich dní.

5
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať.
  2. Potom do nej pridáme mlieko a za stáleho miešania na miernom plameni ju necháme rozpustiť, mlieko nesmie byť horúce, len teplé.
  3. Jogurty, smotanu, vanilkový cukor (mám domáci), med a rozpustenú želatínu
  4. vymiešame na hladký krém. Miesto kyslej smotany môže byť, samozrejme, tiež jogurt, ja už som toľko nemala, tak som ju tam šupla. Tiež med pridáme podľa chuti, nám stačilo.
  5. Nalejeme do pripravených pohárikov a dáme chladiť, najlepšie cez noc.
  6. Ošúpanú a pokrájanú rebarboru dáme dusiť spolu s trstinovým cukrom a škoricou.
  7. Hotovo, pyré dáme vychladiť a potom dáme navrch do pohárikov, tej rebarbory môže byť aj viac, mne to vyšlo len - len.
  8. A nakoniec ochutnávka, robilla som včera a dnes už nič neostalo.
  9. Tu som robila jogurtovo-tvarohový krém so stužovačom dr. Oetker, rýchlejšie stuhol ako so želatínou. KRÉM - 500g biely jogurt, 250g jemný tvaroh, 1 stužovač, 2KL vanilkového cukru, 2 PL medu - vymiešame, dáme do pohárov (vyšli 4ks), navrch rebarborové pyré ako v predošlom recepte.