Jogurtový dezert z tomelu a jahôd
Autor receptu: elixir
Rýchla ovocno-mliečna dobrota.
2 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Créme fraiche v tomto recepte sa dá nahradiť takisto sladkou smotanou.
Na slabom plameni si dáme zohriať jahody a necháme ich pustiť šťavu. Odstavíme a necháme chladnúť. - Piškóty podrvíme a zmiešame s kakaom.
- Tri štvrtiny tomelu rozmixujeme a zmiešame s créme fraiche a jogurtom, zvyšok nakrájame na menšie kúsky.
- Následovné dvakrát aplikujeme v každom pohári:
časť piškótovej zmesi dáme do pohára a polejeme šťavou z jahôd, na to položíme časť jahôd, na to časť jogurtovej zmesi.
- Na vrch uložíme malé kúsky tomelu a dozdobíme podľa nálady.
- Energetická hodnota - 1 porcia: 1 879kJ
Bielkoviny: 10g
Sacharidy: 56,19g
Tuky: 21,18g
Cholesterol: -mg