Jogurtový dezert z tomelu a jahôd

Autor receptu: elixir

Rýchla ovocno-mliečna dobrota.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Créme fraiche v tomto recepte sa dá nahradiť takisto sladkou smotanou.
    Na slabom plameni si dáme zohriať jahody a necháme ich pustiť šťavu. Odstavíme a necháme chladnúť.
  2. Piškóty podrvíme a zmiešame s kakaom.
  3. Tri štvrtiny tomelu rozmixujeme a zmiešame s créme fraiche a jogurtom, zvyšok nakrájame na menšie kúsky.
  4. Následovné dvakrát aplikujeme v každom pohári: časť piškótovej zmesi dáme do pohára a polejeme šťavou z jahôd, na to položíme časť jahôd, na to časť jogurtovej zmesi.
  5. Na vrch uložíme malé kúsky tomelu a dozdobíme podľa nálady.
  6. Energetická hodnota - 1 porcia: 1 879kJ

    Bielkoviny: 10g
    Sacharidy: 56,19g
    Tuky: 21,18g
    Cholesterol: -mg