Jogurtovo-pribináčiková torta fotorecept

spydigy - fotkaspydigy, 4. novembra 2013
Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept)
Foto: spydigy

Túto tortu som objavila v časopise, ktorý som si kúpila keď som mala 17 rokov a ležala som v nemocnici po operácii. Keď ma Zobraziť celý popisTúto tortu som objavila v časopise, ktorý som si kúpila keď som mala 17 rokov a ležala som v nemocnici po operácii. Keď ma pustili domov, nie že by som mala isť domov ležať ale hneď ako prvé som si išla kúpiť potrebné suroviny na túto tortu... Ale za tu bolesť stála. Teraz po rokoch ju skúšam urobiť na rôzne spôsoby a som si ju trošku upravila podľa seba. Aj korpus je úplne vynikajúci ...dokonca keď robím nejakú tortu a je tam piškótové cesto tak ho nahradím týmto korpusom :)

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
3 PL
70 g
1,5 - 2 ČL
50 g
3 PL
Plnka:
300 g
3 ks
250 ml
150 g
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny

    Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pena musí fakt byť pekná :)

    Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    múku, kakao a kyp.prášok preosieme k pene a pridáme olej a premiešame.

    Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (ono je trošku tuhšie ale to je dobre ) Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na cca 180°C asi 20-30min (riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inač )

    Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď máme cesto upečené dáme ho vychladiť a pripravíme si krém.

    Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanový jogurt dáme do misky, pridáme pribináčiky, práškový a vanilkový cukor a vymiešame. Vmiešame šľahačku vyšľahanú do tuha a podľa návodu pripravený želatínový stužovač

    Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnku roztrieme na vychladnutý korpus a odložíme do chladničky na 6-8 hodín. Do plnky môžete primiešať aj nejaké ovocie podľa chuti, alebo poukladať ovocie na korpus a naň dať potom krém. Ale to už nechám na Vás ;)

    Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Zaujímavý recept. Určite ju vyskúšam. Vďaka.
alex37
Krásna tortička, chutia mi takéto ľahké nemaslové krémy :-)
pusta
aká krásna, chutná, vábivá, jemná tortička:-)
pusta
aká krásna, chutná, vábivá, jemná tortička:-)
spydigy
dakujem vam :) @brambora ja pribinacik uplne zboznujem takze ja davam velke ale mali by sa davat male hh :)
siskam
Torta musí byť skvelá, aj krásne vyzerá.
jujoska
vyzera perfektne, mne by stacila namiesto pribinacika aj kvalitna vanilkova esencia, alebo cerstva vanilkova duzina
monda
veľmi pekne vyzerá a o chuti nie je pochýb, vyskúšam, :-))
spydigy
@jujoska ja esenciu nepouzivam, skor extrakt alebo struky ... ale tam ide o tu chut toho pribinaciku nie o aromu
eviana
Tá musí chutiť úžasne... tlieskam a veľmi chválim :)
ivav
fíha, vyzerá lákavo, vyskúšam
fineliving
vyzerá naozaj zaujímavo, určite vyskúšam a veľmi sa na ňu teším :)
marta5
Vyzerá úžasne - už dávno som chcela vyskúšať jogurtový krém,no nemala som recept.Ukladám a ďakujem.
mima414
aha takže smotanu na šlahanie vyslahat spolu so smetafixom a pootm celu plnku este s tymto zelatinovym?
chiemi
..Vyzerá úžasne, idem ju vyskúšať.. Môžem sa opýtať aku veľkú formu ste použila?
spydigy
dakujem na naozaj fantasticky :) klasicka forma 26cm
giba
ja som bohuzial este nikdy nejedla pribinacik, takze ani neviem cim by som ho tu v zahranici mohla nahradit, ak by ste mi aspon priblizne popisali aku to ma chut mozno tu nieco podobne najdem, a este by som vas poprosila o mnozstvo, kolko ml ma velky pribinacik? dakujem vam velmi pekne...
spydigy
@giba velky pribinacik ma hmotnost 125g co sa tyka chuti a konzistencie, je dost husty a chuti lahodne bud po smotanovej alebo vanilkovej prichuti, neviem kde sa nachadzas v zahranici, ale pribinacik by sa dal nahradit MRACIKOM z lidla, u nas sa to vola mráčik, a mali by ho mat v kazdom lidli ci uz u nas alebo v zahranici je to mensi termix tiez hustejsie konzistecie a chuti mi dokonca viac ako pribinacik :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia