Jogurtovo-pribináčiková torta (fotorecept)

Autor receptu: spydigy

Túto tortu som objavila v časopise, ktorý som si kúpila keď som mala 17 rokov a ležala som v nemocnici po operácii. Keď ma pustili domov, nie že by som mala isť domov ležať ale hneď ako prvé som si išla kúpiť potrebné suroviny na túto tortu... Ale za tu bolesť stála. Teraz po rokoch ju skúšam urobiť na rôzne spôsoby a som si ju trošku upravila podľa seba. Aj korpus je úplne vynikajúci ...dokonca keď robím nejakú tortu a je tam piškótové cesto tak ho nahradím týmto korpusom :)

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny
  2. pena musí fakt byť pekná :)
  3. múku, kakao a kyp.prášok preosieme k pene a pridáme olej a premiešame.
  4. tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (ono je trošku tuhšie ale to je dobre ) Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na cca 180°C asi 20-30min (riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inač )
  5. Keď máme cesto upečené dáme ho vychladiť a pripravíme si krém.
  6. Smotanový jogurt dáme do misky, pridáme pribináčiky, práškový a vanilkový cukor a vymiešame. Vmiešame šľahačku vyšľahanú do tuha a podľa návodu pripravený želatínový stužovač
  7. Plnku roztrieme na vychladnutý korpus a odložíme do chladničky na 6-8 hodín. Do plnky môžete primiešať aj nejaké ovocie podľa chuti, alebo poukladať ovocie na korpus a naň dať potom krém. Ale to už nechám na Vás ;)