Ježia rodinka pre deti
Foto: droetker
Komerčný recept
na 200/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
1/2 ČL zarovnaná |
|
1 PL zarovnaná |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
1 |
|
120 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
Na náplň: | |
1 bal. |
|
20 ks celé opražené |
|
Na ozdobenie: | |
50 g (hranolčeky) |
|
|
|
Ešte potrebujeme: | |
na pečenie |
|
na pečenie |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov.
- 2
Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 12 minút
- 4
Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- 5
Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu