Ježia rodinka pre deti
Komerčný recept
na 200/180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 250 g |
|
| 1/2 ČL zarovnaná |
|
| 1 PL zarovnaná |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 |
|
| 120 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
| Na náplň: | |
| 1 bal. |
|
| 20 ks celé opražené |
|
| Na ozdobenie: | |
| 50 g (hranolčeky) |
|
|
|
|
| Ešte potrebujeme: | |
| na pečenie |
|
| na pečenie |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov.
- 2
Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 12 minút
- 4
Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- 5
Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu