Jemný krém

olinecka - fotkaolinecka, 3. septembra 2016
Jemný krém
Foto: olinecka

Tento krém máme veľmi radi. Je vhodný v spojení s maslom, herou, mascarpone alebo jemným tvarohom.

7 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
2 ks
1 bal
3 PL
180 g
z 1 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do väčšej misy dáme smotanu, cukor, 1 vanilkový, hladkú múku a vajcia premiešame varechou, aby sa všetko dobré spojilo a z múky nezostali hrčky. Počas miešania pridáme citrónovú kôru.

  2. 2

    Misu dáme na vodný kúpeľ a miešame do zhustnutia varechou 15-20 minút. Kyslú smotanu si vyberáme 15-18 percentnú, aby krém bol hustý.

  3. 3

    Hotový krém necháme vychladnúť a potom ho môžeme spojiť s maslom, ktoré si zvlášť vymiešame do penista. Možno spojiť s mascarpone alebo jemným tvarohom.

    Jemný krém - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Tvé řezy mám uloženy, krém bude jistě fajnový, o tom nepochybuji, zvlášť když Kuku a Ancicka doporučují - takže 3x úspěch zaručen!
jack
Ja tiež mám tie fajnové rezy uložené,ale ešte som sa k nim akosi nedostala.No vyskúšam,viem si predstaviť tú lahodnú chuť krému,a v spojení so šľahačkou....No fantastiko.