Fantastické rezy

olinecka - fotkaolinecka, 17. januára 2016
Fantastické rezy
Foto: olinecka

Dlho som rozmýšľala nad týmto receptom a podaril sa ,sú fantastické a zvládne aj začiatočník.

50 minút
príprava
20+20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
10 PL
10 PL
0,5 dcl
3 PL
1/2 bal.
1/2 bal.
1,5 PL
Plnka:
500 g
2 ks
3 PL
180 g
1 bal.
250 g
podľa potreby
300 ml
2 dcl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Vajíčka a cukor vyšľahame do penista postupne pridáme olej,teplú vodu dobré premiešame.Nakoniec kakao ,múku zmiešanu s praškom do perníka a pečiva.Na plech31x40cm dáme papier na pečenie, boky vymastime a vysypeme múkou.Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190stupňov 20 minút.Hotový necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si plnku,do misy dáme kyslu smotanu,cukor kryštal, vanilkový,vajíčka,hladkú múku, citrónovú kôru podľa seba (cca 1/2 malej lyžičky) dáme na vodný kúpeľ.Všetko miešame varechou nie mixérom do zhustnutia 15-20minút.Urobí sa nám hustý krém necháme vychladnúť.Maslo vymiešame do penista spojíme s uvareným krémom.

    Fantastické rezy - obrázok 2
  3. 3

    Korpus si po bokoch upravíme a natrieme marhúľovym lekvárom nato nanesieme plnku.Na plnku poukladame rovnomerne piškoty ,ktoré sme si namáčali do vychladnutej kávy.Šľahačku vyšľahame a rozotrieme vrch posypeme kakaom a dáme do chladničky.

    Fantastické rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

jack
Tak toto na 100%urobim.krása.už je v kk.Ďakujem za ďalší pekný receptík.
kukulienka71
@olinecka , zákusky vyzerajú fakt fantasticky, myslím, že aj tak chutia. Zaujal ma krém, ešte som s ním nemala dočinenia, ukladám. V úvode si mala na mysli, že si sa k nemu dlhšie odhodlávala?:-)
mesiar50
Naozaj vyzerajú fantasticky.Gratulujem
ti k tvojej šikovnosti.
Kk + * * * * *
ancicka
verím,že chutný zákusok si urobila,krém určite raz vyskúšam,taký som nerobila.kk
olinecka
@ancicka ,vyskúšaj neoľutuješ,je ešte lepší ,ako zo zlatého klasu a ešte lepší ako mascarpone.Pekný dník!!!!
anina6
aj mňa zaujal ten krém, musím vypróbovať. zákusok vyzerá lákavo.
zifi
len pre uplnost... ake mnozstvo sa spomina v bode 2 citujem "citrónovú kôru podľa seba1/2ML "... 1/2 mili litra alebo 1/2 malej lyzicky, ci co...? :-)
alanes
presne sa pýtam na to isté ako zifi...čo je to podľa seba1/2ML??? čoho???????
olinecka
@zifi ,@alanes ,tak 1/2 ML znamená malá lyžička,Ml znamená mlilitra.Podľa seba ,znamená ,kto má rad/a kyslé tak pridá podľa seba viac nič nepokazi!!!Pekný dník!!!!
zifi
@olinecka , vdaka za odpoved. 1.ja si myslim, ze mililiter je spravne "ml", nie "Ml"... velke pismeno M sa pouziva v zmysle mega... 2. pri prvom vareni dodrzujem recept, netusim, este aky bude vysledok, ci prekysleny, ci nedokysleny. Tym sa budem riadit az pri druhom peceni. 3. Vdaka, ze je to opravene aj v recepte. Ja si totiz recept kopirujem do pdf formatu a potom do mobilu. Tam sa ale neprenasaju poznatky z diskusie. Pekny den zelam :-)
marienka44
@Olinecka , zákusok je efektný a iste aj chutný. Ja by som dala 3 PL múky polohrubej alebo dokonca hrubej. Mám s ňou skusenosti, keď robím krém do krémešov alebo do medových plátov. Vôbec nie je cítiť, že je to hrubá múka a neurobia sa pri varení hrudky.
Ukladám do KK, ďakujem.
olinecka
@marienka44 ,hladkú múku som dobre najprv premiešala v studenej smotane ,kým som dala na vodný kúpeľ.Žiadna hrudka plnka hladučka.Krásny dník!!!!!keď chceš vyskúšaj podľa seba.
elba
zbohom moja línia už naň slintám ako moja boxerka nevadí aspoň budeme dve fantázia uložené v kk dala som Ti 5***** a nevie prečo zaznačilo len4
remcula
Tyhle řezy znám. Jsou skvělé. V tvém provedení úžasné :-) 5*
monika286
Zákusok som upiekla a je výborný . Len do kávy som pridala trošku rumu . Ďakujem za inšpiráciu.
bubatelka
Koláčik som urobila a bol perfektný. Každému sa veľmi páči a za chvíľku bolo po ňom :-)
drajan
dobrý deň, podľa fotky usudzujem, že ide o suroviny na veľký- klasický plech, nemýlim sa?
z polovičnej dávky by sa dalo do tortovej formy? hádam áno... dakujem
kukulienka71
Ahoj, @olinecka :-) toto sú ozaj fantastické rezy, krém je suprový, stojí za to vyskúšať. Zaraďujem do kolónky Top. Robila som na plechu 31x35cm, chýbal mi stužovač, ale dala som plátkovú želatínu, takže šľahačka pekne stuhla. Ďakujem za recept, peknú nedeľu prajem