Jemný krém

Autor receptu: olinecka

Tento krém máme veľmi radi. Je vhodný v spojení s maslom, herou, mascarpone alebo jemným tvarohom.

7 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do väčšej misy dáme smotanu, cukor, 1 vanilkový, hladkú múku a vajcia premiešame varechou, aby sa všetko dobré spojilo a z múky nezostali hrčky. Počas miešania pridáme citrónovú kôru.
  2. Misu dáme na vodný kúpeľ a miešame do zhustnutia varechou 15-20 minút. Kyslú smotanu si vyberáme 15-18 percentnú, aby krém bol hustý.
  3. Hotový krém necháme vychladnúť a potom ho môžeme spojiť s maslom, ktoré si zvlášť vymiešame do penista. Možno spojiť s mascarpone alebo jemným tvarohom.