Jemný koláč s makovou plnkou
Autor receptu: sandra
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Do preosiatej múky zamiešame soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pätnásť minút na chladnejšie miesto. Potom cesto rozvaľkáme a preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20 krát 30 cm. Cesto potrieme makovou plnkou a vložíme do vyhriatej rúry.
- Napoly upečený koláč vyberieme z rúry, potrieme bielkovým snehom a dáme do rúry dopiecť. Plnka: vo vriacom mlieku rozpustíme práškový a vanilkový cukor, zamiešame mak a chvíľu povaríme. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Bielkový sneh: z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh.
|