Jemný čokoládový koláč (Chocolate Mousse Cake)

foo - bez fotkyfoo, 21. januára 2012
Jemný čokoládový koláč (Chocolate Mousse Cake)
Foto: foo

,,Na vrchu chrumkavá čokoládová kôrka a vo vnútri jemná sladučká "mousse"". Inšpiráciu som si zobrala z jednej anglickej relácie o varení, no a trošku Zobraziť celý popis,,Na vrchu chrumkavá čokoládová kôrka a vo vnútri jemná sladučká "mousse"". Inšpiráciu som si zobrala z jednej anglickej relácie o varení, no a trošku som si recept upravila. Naozaj stojí za to. Dovolím si povedať, že jeden z najlepších čokoládových koláčov, aké som kedy jedla ;) Veď vyskúšajte sami :)

10
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
140 g
125 g
100 g / iné orechy
3 PL
4 ks
 štipka
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Takže z 3 PL cukru vytvoríme karamel, ktorý si vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Keď stuhne, polámeme ho na maličké čiastočky.

  2. 2

    Rúru predohrejeme na 180°C. Formu si vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a vhodíme do mixéra spolu s kakaom, cukrom, rozpusteným maslom, orechami a štipkou soli. Zmes vylejeme do misky, kam pridáme vajíčko a ručným mixérom poriadne zamiešame. Postupne popridávame ďalšie vajíčka. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a tú potom pomaly vsypeme do čokoládovej masy. Opäť premixujeme.

  3. 3

    Hotovú zmes vylejeme do formy, rovnomerne ju rozprestrieme a na vrch poukladáme kúsočky karamelu. Jednotlivo každý kúsok vtlačíme do cesta hlbšie.

    Jemný čokoládový koláč (Chocolate Mousse Cake) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme cca.25 minút. Porcií mi vyšlo približne 5 väčších, koláč som robila z polovice uvedených surovín. Pri podávaní by ste mali byť dosť opatrní, koláčik je dosť krehký a jemný, no o to lepšie chutí ;) Prajem dobrú chuť :)

    Jemný čokoládový koláč (Chocolate Mousse Cake) - obrázok 4

Diskusia k receptu

vanilka111
vyzerá veľmi chutne. a nedalo by sa ten polámaný karamel jednoducho zľahka zamiešať do cesta? :-)
bejgi
@Foo , keď v sedemnástich dokážeš tak chutne a krásne upiecť tak klobúk dole pred dnešnou mladou generáciou :)))
používateľ nemá avatar
foo
foo
@vanilka111 jasné, dalo by sa aj to :) ale takto máš istotu že karamel sa roztopí presne v strede, a práve to vytvorí tento koláč taký jemný :)
3sandra3
foo ... tak tento koláčik je hotová pohádka,,, idem ho vyskúšať,, len vieš čo, mám obavy, či mixér rozmixuje tvrdú nalámanú čokoládu a spojí s maslom. Pôjde to?
používateľ nemá avatar
foo
foo
@3sandra3 aj ja som sa toho obávala... ale všetko išlo ako " po masle " :) ak by však nastal problém, kľudne pridaj vajíčka skôr, nič sa nestane ;)
svetlana70
tento koláč som po včerajšom prečítaní hneď aj vyskúšala......je hriešne dobrýýýý....dali sme si k nemu šľahačku, ale na budúce vyskúšam zmrzlinu.....
používateľ nemá avatar
foo
foo
ďakujem všetkým :)
rituska
ahoj milá čokokolegiňa, tento koláčik je ako sa vraví nebíčko v papuľke, ďakujem ti že si sa podelila o recept na tuto lakocinku.
nadape
Ahoj....zostala mi colokada zo zasob z vianoc co som nestihla popiect, tak som dnes hladala receptik na nieco cokoladove a som rada ze som nasla ten tvoj....kolacik je UZASTNY :-)......ja som si cokoladu aj orechy postruhala na el.stuhaci a potom uz iba rucne mixovala....ako tu pisali kocky, dali sme si slahacku, ale ta zmrlinka bude taktiez super!!
maruskova
je bozsky, zajtra beriem na party, ja som bezlepkova, dala som bezlepkovu muku a vylizala som celu misu aj varesku, bol vyborny aj surovy a navrch som dala cucoriedky, dufam, ze budem hviezda vecera, dakujem za super receptik :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia