Jemné buchty fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 22. novembra 2013
Jemné buchty (fotorecept)
Foto: nikola166

Tieto buchty sú u nás veľmi obľúbené. Cesto je krehké, aj na druhý deň chutia skvele - keď vydržia :)

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
85 g
300 g
1 ks
2 PL
100 ml
1 ks
1 ks
Plnky:
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Všetky uvedené suroviny si zmiešame a vypracujeme jemné cesto.

    Jemné buchty (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Vyvaľkáme a pokrájame na štvorce ( moje sa na štvorce nepodobajú :D ). Naplníme plnkou podľa chuti - ja som dala slivkový lekvár, marhuľový a nutellu :)

    Jemné buchty (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Vyformujeme guľky ( no to sú teda pekne rovnaké :D :) ). Mali by sa spraviť menšie guľky, tieto sú dosť gigantické a vyšlo mi málo kúskov. Minule sa mi nechcelo vaľkať, tak som si zobrala do ruky kúsok cesta, roztlačila na placku, naplnila plnkou a vyformovala guľku. Vtedy sa mi podarili pekné malé guľky. Ale chuťovo sú vždy výborné, či už malé alebo veľké.

    Jemné buchty (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme na plech, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Ešte by sa mali potrieť žĺtkom, ale ja som už minula všetky vajíčka :) Na záver posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Sú výborné !!!

    Jemné buchty (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

eviana
Krásne buchtičky... verím, že miznú rýchlosťou svetla :)
brambora
akurat ten recept citam v bajecnej zene. :D vyzera to naozaj dobre. recept si ukladam a urcite vyskusam... su tie buchty jemne alebo take chrumkavejsie?
nikola166
@brambora : áno, tiež som ich videla v báječnej žene :D no sú zvonka chrumkavé, vnútri jemné :) .. a ostanú jemné aj na druhý - tretí deň...
brambora
no robila som ich... su mnamky len mne z toho vzniklo skor cookies jak buchty. :D robila som gulky, dala na plech a pocas pecenia sa roztiekli na placky a pritom nutela ostala pekne vnutri. ale nevadi, chutilo aj tak len by ma zaujimalo, kde sa stala chyba. :D
nikola166
@brambora : vážne ? tak to neviem, mne sa práveže nafúkli a vznikli z nich také obrovské gule :D .. už som ich robila viackrát a nikdy sa mi neroztiekli . hmm .. nedala si príliš málo cesta ? nebolo cesto veľmi tenké ? .. ale hlavne, že chutili :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia