Jemná oriešková torta s parížskou šľahačkou (bez múky)
Foto: imaginarium
Moje narodeninovo-meninové potešenie. Úžasne ľahunká torta s orieškovým korpusom a najjednoduchším krémom na svete - parížskou šľahačkou. Torta, ktorú zvládne každý a je Zobraziť celý popisMoje narodeninovo-meninové potešenie. Úžasne ľahunká torta s orieškovým korpusom a najjednoduchším krémom na svete - parížskou šľahačkou. Torta, ktorú zvládne každý a je úplne bez múky, takže už sa teším, kedy ju znova upečiem pre našich bezlepkových známych.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Krém si treba pripraviť deň vopred. Šľahačkovú smotanu zohrejeme (nesmie vrieť!) a nalámeme do nej čokoládu. Rozmiešame ju do úplneho rozpustenia. Na noc uložíme do chladničky, aby sa dobre vychladila.
- 2
Tortovú formu (Ø 23 cm) si vymažeme maslom a rúru dáme vyhriať na 175 °C. Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkovej peny varechou jemne zamiešame zmes mletých orechov a sneh. Nalejeme do nachystanej formy a pečieme 35 - 40 minút. Radšej si odskúšame špajdľou, či je korpus prepečený.
- 3
Po vychladnutí korpusu môžeme tortu dokončiť. Parížsku šľahačku si vyšľaháme do tuha, korpus rozrežeme na tri časti a naplníme krémom. Časť si necháme aj na potretie vrchu. Ozdobíme podľa seba. Ja som zdobila najjednoduchším možným spôsobom, len jahody v čokoláde a hoblinky bielej čokolády.
- 4
Tip: Ja som si tortu najskôr nakrájala, aby som vedela rovnomerne rozložiť jahody a malo to jednu obrovskú výhodu. Nemusela som ju potom krájať pred návštevou, len som ju rovna servírovala.
Tiež orechová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hodil by sa teraz jeden kúsok ku kávičke;-)
Veľmi dobre si napiekla.
V reze len tak narýchlo, čo som odfotila počas oslavy. Rez nie je nejaký výnimočne pekný, keďže sú korpus aj plnka hnedé, ale čo jej chýba na kráse, to doháňa chuťou :)
Ďakujem pekne , si ma potešila.
Roxanna skús šľahať pri nižších obrátkach a tiež až zistíš že krém je tuhý okamžite prestaň. Šľahanie naviac uškodí krému zgrcne sa. Moja skúsenosť.