Jemná nivová pomazánka

veverka - fotkaveverka, 1. novembra 2012
Jemná nivová pomazánka
Foto: veverka

Tento recept som našla v receptoch mojej starkej a od vtedy ho robievam robievam doma... no stále. Jednoduchá pomazánka aj pre lenivcov ktorým sa nechce moc stáť v kuchyni a chcú si spraviť chutnú a zdravú svačinku.

Suroviny

400 g
2-4 strúčiky
1 ks
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nivu (alebo iný plesnivý syr) nastrúhame alebo rozdrobíme.

  2. 2

    Pridáme tvaroh, smotanu, syrokrém, prelisovaný cesnak (množstvo podľa chuti).

  3. 3

    Na zlepšenie konzistencie pridáme trochu masla alebo margarínu a hotovo.

  4. 4

    Podávame najlepšie s celozrnným pečivom.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Veverička, recept nemá chybu, ešte keby si tak namiesto pomazánka napísala pekne po slovensky nátierka.
Pomazanie (posledné) dáva pán farár umierajúcemu, Takú dobrotu, na akú si napísala recept, si natierame.
Nech sa ti darí.
No veru, nič jej nechýba. Tú smotanu tam akú dávaš? Ak je šľahačková,tak ju aj vyšľaháš a jemne vmiešaš? Lebo na obrázku je nátierka krásne nadýchaná,už len sa do nej pustiť.....
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Nátierka je určite vynikajúca, a už aj idem vyskúšať. Samé dobré ingrediencie. Ďakujem za recept. Napíšem ako sa vydarilla
Tiež vyskúšam - zaujímavá kombinácia bambina, tvarohu a nivy - ale asi v trošku menšom množstve, zdá sa mi toho príliš veľa.
používateľ nemá avatar
plk
Skuste malu obmenu - o cosi menej prisad aby viac prevazovala niva, aby bola natierka tuhsia. Natriet na pecivo -bageta, rohlik... jemne posypat cervenou paprikou a kminom a vrazit do horucej rury. Kym nie su okraje peciva jemne do cervena pripalene. Smrdi to sice ako spinave ponozky (od toho syra) :-) ale nam to tak chuti. Prisady davam tie iste ako Vy ale v mensom mnozstve.
Ja robím čosi podobné v mixéri a mal som s tým vždy úspech, hoci v zamestnaní. Samozrejme bez Bambína. Teda Niva a tvaroh približne v pomere 1:1, cesnaku podľa chuti a trochu, najlepšie horúceho, mlieka, aby to mixér zvládol. Po vyliatí z mixéra je to síce relatívne tekuté, ale behom pomerne krátkej doby dosiahne použiteľnú konzistenciu na natieranie. Kto v tom "nemusí" cesnak, tak ho nepridá.
tak takúto kombináciu treba určite vyskúšať.musí to byť veľmi chutná pomazánka.už je v KK.to že používaš české výrazy ako pomazánka,alebo svančinka.to je v pohode,a vôbec sa netreba tým zaoberať.dôležité je že si pridala skvelý recept
mi sme ju prave doranajkovali robievam ju v sobotu aby ten cesnak do pondelku vyprchal lebo mi davame hooodne je to prevencia proti chripke a verte neverte chuti nam aj ako natierka aj pomazanka a ci je to na desiatu alebo na svacinu je vyborna vzdy!!!

Pridaj komentár k receptu: