Jeleň na červenom víne

mataliptak - fotkamataliptak, 3. decembra 2011

Dostala som krásne mäsko z jeleňa tak som chcela niečo fajné z neho urobiť .... a celá rodina si velmi pochvalovala a pochutnávala :-))

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Masko narežeme na rezne posolíme a okoreníme... takto pripravené opečieme sprudka na oleji .... ospravedlnujem sa za neostré fotky ale nejak sa mi nepodarili :-((

    Jeleň na červenom víne  - obrázok 1
  2. 2

    Ked je opečené zalejeme asi 3dcl vody a necháme dusiť .... asi po 20 minútach prilejeme víno ,brusnicový kompot a korenie na divinu ...

    Jeleň na červenom víne  - obrázok 2
  3. 3

    ked mäsko mäkké tak som pridala ešte polku z druhého kompotu , omáčka sa krásne zahustila ... ja som to podávala s knedlíčkami zo šálky , na ktoré recept tiež pridám lebo boli vynikajúce ...

    Jeleň na červenom víne  - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Jelenie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

sovka62
Ja som minulý týždeň tiež dostala jelenie stehno. Nemám s tým skúsenosti, tak som ho strčila do mrazničky, tiež riešenie, nie? Tvoj recept prekonzultujem s manželom a možno sa mu bude pozdávať (lebo jesť to bude hlavne on. A nedávala si mäso vopred do žiadnej marinády?
mataliptak
Nie nedávala som mäso do žiadnej marinády . Bolo vynikajúce , chutila ako deťom tak aj ostatným :-) ja som sa toho dosť bála ale na moje prekvapenie všetci velmi chválili ...
anna123
sovka62 - skús pripraviť jelenie stehno aj na spôsob sviečkovej, pri podávani na tanieri pridať brusnicový kompot.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha