Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera fotorecept

babi - fotkababi, 5. októbra 2011
Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept)
Foto: babi

Keď som videla Jamieho robiť tento nákyp, neverila som, že to môže fungovať. Skúsila som a funguje....

10 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 a pol , alebo jedna väčšia
200 ml
500 ml alebo šlahačka
5 ks
podľa chuti
2 celé
 na vymastenie pekáča
 na vysypanie pekáča
  - kto ma rad
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vianočku nakrájame na plátky. Množstvo sa odvíja od veľkosti pekáča. Dve vždy natrieme lekvárom

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a spojíme

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V miske zmiešame, mlieko, smotanu, vajíčka, 1-2 PL rumu, van. cukor a práškový cukor- podľa chuti, dobre premiešame a namáčame zlepené plátky vianočky.

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Namočenú vianočku ukladáme do hlbšiej zapekadej misy , ja to robím v skle. Ukladáme na stojato, ale šikmo. Zapekaciu misu si predtým vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som to potom posypala hrozienkami - to som si pridala, v originálnom recepte to nie je.Takto pripravené teraz zalejeme všetkou tekutinou ktorá nám ostala. Nezlaknite sa, bude to trošku "plávať"

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    z tohoto som mala najväčší strach, vyzerá to , že s toho nič nebude.

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zapekaciu misu zaktyjeme, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 40 min. pri 180°C Záleží na rúre. Že je to hotové poznáme podľa toho, že všetka tekutina vsiakne a celý obsah sa zväčší. Doporučujem neodokrývať. Preto je dobré sklo, že vidíte ako to rastie.

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Treba to dať do zapekacej nádoby , ktorá má vysokú pokrývku. Nezakrývať alobalom. Ihlicou skúsime , či je prepečené.

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po vybratí som natrela medom, ale to som si tiež len sama vymyslela. Podávala som to so šlahačkou, krorú som poliala troškou lekváru prevareného s vodou, aby bol tekutejší /samozrejme už vychladnutým/

    Jednoduchý nákyp podľa Jamieho Oliviera (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tinca
fajn rcp, ja som to pozerala, keď to Jemie varil a tiež som neverila, ale vidím, že to funguje. Pekné foto:)
1x alda
2010
@babi , je to variacia na tradicny Anglicky recept
bread and butter puding , vyborne. Vzdialeny pribuzny Slovenskej zemlovky.
skus to spravit nabuduce ako to robime doma z Talianskeho panettone namiesto vianocky.



zuzula2
hmmm zaujímavé niekedy určite vyskúšam. Vyzerá to lákavo.
1x alda
danculka
Jeho recepty sú výborné a práve tento som ho videla robiť...super...
babi
@2010 ďakujem za typ, on to totiž robil tiež z nejakej vianočky, určite nie z panettone. Určite to vyskúšam aj s tým. Vďaka za video
diabambulka
babi, tak ja som to nevidela, ale som vďačná , že si to tak krásne nafotila a skúsila, vyzerá to mňamkovo, už teraz slintám ,však tam idú samé dobroty:-) určiete s tým doma poteším keď to ukuchtím ...´dakujem
vavan
vyzerá to fantasticky verím že to aj tak chutí nádhera
babi
@babav pozrela som si tvoj recept, ono je to vlastne skoro to isté, len ty v tom mliku rozpustíš čokoládu. Musím vyskúšať aj tvoju verziu, lebo čokoládové je u nás oblúbené.
jerica
@babi ako dobre že je linka aj na @babav recept,každý je svojim spôsobom iný ale pritom každý výborný , krásne si to nafotila a popísala,to musela byť dobrotka:-))
janger
Ked to tak vidim, tiez by sa mi zdalo, ze to v tej tekutine plava... A ake je to pekne po upeceni! Ozaj vydarene. A iste aj vyborne. Najprv by som si ale musela upiect taku krasnu vianocku. To si piekla, alebo kupila hotovu? Tu to nekupim...Ale snad by sa dala nahradit aj nejakym inym sladkym chlebikom...
cica2
fííha to som ešte nerobila ale recept sa mi velmi páči, nákyp vyzerá úžasne!:)
1x alda
tatranka
Toto je pre mňa nový a zároveň vítaný recept.Krásna foto-dokumentácia.Ukladám do KK.
honestka
Babi: pozdravujem ta, mame tu 35 cm noveho snehu, ale doma je fajne, nechala som ti odkaz pri recepte:
Macaron de Paris (fotorecept)- zuzliak, prosim ta tento potom zmaz. ak nieco napis mi. dakujem a stiskam vas vsetky tri dokopy!
morenajea
robila som, iba doporučujem jesť až úplne vychladnuté, pretože je to dosť mastné a ťažké jedlo. tiež mi to pri pečení krásne nafúklo ale pomaly to zase kleslo
babi
@morenajea som prekvapená, že to považuješ za mastné a ťažké jedlo. V recepte nie je žiaden tuk, len 10% smotana na varenie. Ja nemám rada mastné veci. V porovnaní s inými receptami ktoré sú na Vareche, mi tento nepripadá mastný,ani ťažký.
1x alda