Foto: palokuchki
Pouzitymi surovinami je tento nakyp podobny zemlovke. Rozdiel je v sposobe ukladania vianocky a ovocia.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z vianocky ktoru som si vcera upiekla som odvazila 450g a nakrajala som ju na platky hrube asi 1cm.
-
2
Hrusky som si ocistila, vybrala som jadierka a pokrajala som ich na tenke platky.
-
3
Do zapekacej misky velkosti 30/20/6cm som poukladala striedavo nakrajanu vianocku s platkami hrusiek.
-
4
Mnozstvo vianocky a hrusiek mi akurat stacilo na zaplnenie misky.
-
5
Mixerom som vyslahala mlieko, cukor, vajicka, vanilkovy cukor a nastruhanu pomarancovu koru.
-
6
Tymto ochutenim mliekom som zaliala vianocku s hruskami. Hladina mlieka bol asi do 2/3 vianocky.
-
7
Nakyp som piekla vo vyhriatej rure 180C 60minut.
-
8
Medzitym ako sa piekol nakyp pripravila som si glazuru na potretie. Zohriala som si marhulovy lekvar, ak je husty treba ho trochu zriedit vodou. Lekvar som odlozila zo sporaka a zamiesala som do neho hruskovicu.
-
9
Upeceny nakyp som potrela pripravenym lekvarom.
-
10
Pri peceni sa vsetko mlieko vsiaklo do vianocky. Spodok vianocky bol stavnaty a vrch chrumkavy.
Diskusia k receptu