Jednoduchý "hrnčekový" kokosový koláčik fotorecept

baskag - fotkabaskag, 5. novembra 2012
Jednoduchý
Foto: baskag

Rýchla príprava, málo špinavých riadov a chuť kokos+čokoláda u mňa vyhráva :-) Koláčik je bez vajíčok.Treba vyskúšať :P

Suroviny

3 hrnčeky
2 hrnčeky
1 hrnček
1
1
1 pohár
2 pohár
1 na polevu




Postup

  1. 1

    Nachystame si všetky suroviny - do koláča nejde veľa vecí a aj napriek tomu je skvelý, nadýchaný a vláčny. Je bez vajíčok.

    Jednoduchý
  2. 2

    dáme si dokopy všetky suché/sypké suroviny, premiešame a pridáme pohár oleja a pohár mlieka.... postupne podľa hustoty vylejeme aj druhý pohár mlieka. Cesto má byť husté a hrudkavé, tak nech vás to nestraší. Hrudky sú spôsobené kokosom, ktorý potom v ceste zmäkne... Ja som to zmiešavala len varechou,netreba ani mixér.

    Jednoduchý
  3. 3

    Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Ja som dala piecť prvých 15min na 200°C, potom už len vrchný ohrev na 100°C, treba si to ustriehnuť podľa vlastnej trúby- skúsiť pichnúť špajdlu či sa cesto nelepí. Vnútri má byť vláčne, na vrchu je upečený koláčik zlatej farby.

    Jednoduchý
  4. 4

    Posledný krok je si roztopiť čoko na varenie v troške oleja-nad parou!. Vyliať to na VYCHLADNUTÝ koláč a posypať kokosovou múčkou. Dobrú chuť ;)

    Jednoduchý

Diskusia k receptu

baskag
Netuším prečo sa to nahralo len takto do polky :-( posielala som ho celý... idem skúsiť dorobiť
baskag
Netuším prečo sa to nahralo len takto do polky :-( posielala som ho celý... idem skúsiť dorobiť
baskag
Áno, je bez vajíčka :D Tak som sa vlastne k tomu receptu dostala- mala som doma veľa domácich vajíčok, tak že idem urobiť nejaký koláčik z mojej ručne písanej kuchárky, kde mám tie "the best" recepty.... a nakoniec až keď som robila cesto tak som si uvedomila že som si vybrala recept, do ktorého vôbec tie vajíčka nepoužijem :D Tak dalšie ráno bola praženička :-P
Ešte ma napadlo do cesta hodiť pár posekaných sušených hrozienok... možno by to to cesto trošku ozvláštnilo- nabudúce skúsim s hrozienkami :P
renka73
Takú chuť si mi narobila,že zajtra vyskúšam tvoj receptík :-)
martamm
baskaq, dakujem za doplnenie receptika, urcite ho upeciem, vyzera lakavo a kokosova prichut, mnam :)
cathyc
to, že je bez vajíčok oceňujem asi najviac. Mliečko sa dá nahradiť rastlinným a je na svete ďaľší vege koláčik. Ukladám.
baskag
Hrnček vždy používam iný- na druhej foto je ho vidno- tuším že tento mal 2dc. Klasický pohárik na vodu, šialka na kávu... je jedno čo použijete, len treba na všetky suroviny použiť ten istý pohár ako odmerku.
...budem rada ak sa u vás všetkých uchytí tento rýchli koláčik... bol to koláčik s ktorým som začínala v kuchyni skúšať pečenie a ostala som mu verná doteraz. + dá sa upiecť aj keď v chladničke chýbajú vajíčka, to je fakt veľká výhoda ;)
zdezda
super koláč, poznám, pečiem ho aj s obmenami, napr. pridám namiesto kokosu podrvené orechy, alebo nemletý mak, odporúčam, pekne sa ti vydaril :-)
anykama
dakujem za nápad,že miesto kokosu môže byť mak,alebo orechy.
baskag
ja ďakujem za nápad tiež :-) určite vyskúšam aj inú verziu, ale sama nechápem prečo, no tento kokosový ma stále neomrzel :) Tak čo kočky? už ste ho nejaká skúšali? vydaril sa? Nejaké nápady na vylepšenie?
lenkac
je to výborný nápad, akurát ho robím :) potom napíšem, aký bol
lenkac
ešte ani nevychladol a doma sme sa do neho pustili, výborný.. ďakujem
baskag
to sa super číta :-) som rada že chutí :-)
waikiki
výborný, kokosový, a hlavne jednoduchý :) ale na môj vkus trošku sladký ;)
baskag
Dnes ho idem robiť zas..skúsim pridať do cesta nasekané hrozienka a menej cukru :)
skyve
Tak! Urobeny, no poupravovany podľa mojich pravidiel. Suché ingrediencie som použila všetky rovnako, no dala som o pol hrnčeka menej cukru, pretože olej som nahradila domácim raw kokosovým máslom. Namiesto klasického mlieka som dala sójové mlieko. Na vrch som potrela namiesto čokolády domáci ríbezľový džem a posypala strúhaným kokosom. A vuala, VEGAN CAKE je na svete! :)) V každom prípade, vďaka za typ!
baskag
@skyve-skvele ! Nebranim sa zmenám v receptoch. Veru aj ja nabuduce skusim potriet domacim dzemom :-) ..a to kokosove maslo malo aj nejaky vplyv na chut? Asi ani nie,len kvoli zasadam..vsak? A sojove mlieko použivam uz aj ja..stravujem sa podla p.Mačingovej, t.j. nemiesam bielkoviny a sacharidy a tento kolačik sa takto upiect da :-).. super,dik za tip na ten džem
Som rada ze chutí....asi vsetkym, co ho vyskusali :-) jupiiii
skyve
Ale áno, kokosové máslo nielen úžasne voní, no na pečenie je najlepšie. Ak je pridaný aj kokos ako ingrediencia, perfektne ju zvýrazní. Najmä ak je spravené podomácky, chutí vždy lepšie/pracnejšie. Ozaj, na fotke mám presne tento koláč ;) a mimochodom, teplý je najlepší. Dnes ho idem opäť robiť!
baskag
hm hm hmmm, aj na foto vyzerá koláčik super. Ja sa na neho o pár dní chystám tiež. V obchodoch som videla kokosový olej-skúsim asi kupiť ten a uvidím čo to urobí. Mliečko dám tiež sójové a do cesta primiešam hrozienka (trošku v rume namočené) :) TEšíííím sa opäť na koláčik. Som rada @skyve že sa u teba udomácnil :)
micbir33
Koláčik vyzerá skvelo a kokos máme doma veľmi radi. Chcela by som sa opýtať, či by sa podľa Vás doň hodili marhule (či už zavárané alebo čerstvé).
mimina
Už som ho piekla, koláčik výborný, mám ho aj v KK. Podľa mňa by sa tie marhule hodili.
milena29
ja by som sa chcela len opýtat,je rozdiel medzi poharom a hrncekom ako uvadzas v recepte? kolko ma teda pohar a kolko hrncek objemu?dakujem
baska1970
Milujem kokos a tento recept je vinikajuci robim to casto lebo miluje aj moja rodina
dorota26
Tento koláčik je fakt úžasný a rychlý určite bude u nás na stole často. Vďaka za super recept.
majdus
Mnam , mnam :-) Chcela som upiect vcera, ale nenasla som kokos :-) Ale dnes najdem - kupim :-p Dakujem!
hviezda075
dlho som váhala podla surovín, či upiecť alebo nie...nakoniec som dnes upiekla...pisem len svoj nazor, nechcem ani útočiť, ani uraziť ale mne nechutí...:(...sorry ale pre mňa škoda surovín...:(
martdekor
hviezda075 nič v zlom, ale keď nechceš útočiť ani uraziť, tak si to nemala ani len písať, mohla si si to nechať pre seba! Je to veľmi netaktné od teba, ty by si sa ako cítila, keby Ti niekto napísal, že škoda surovín??? Mne sa recept veľmi páči a určite ho vyskúšam :)) ukladám medzi receptíky baskag:))
ivav
Koláčik ma zaujal, dnes ho vyskúšam.
rulik
práve som ho dopiekol, už chladne, len sa chcem spýťať: 1hrnček = 1 pohár?lebo sypké je v hrnčekoch a tekuté v pohároch,ďakujem
baskag
Ano, používam na všetko rovnaký hrnček :) resp. pohár. Ten na úvodnej foto, priesvitný, cca 2dcl. :)
lindali
Jednoduchý,výborný!Ešte som vyrezala asi pol cm z vrchu koláča poliala som ho zriedenou marhulovou marmeládou a to vyrezané som zmiešala tiež s marhulovou marmeládou, Natrela na vch a poliala čokoládou.Milujem keď tam je niečo kyselkavè.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia