Jednoduchú rýchlu tortu zvládnu aj 12 ročné

gabrielka1 - fotkagabrielka1, 10. mája 2013

mam 12 rokov. Mama mala narodeniny chcela som jej urobit tortu recept som si vimislela ale podarilo sa a torta bola dobra Zobraziť celý popismam 12 rokov. Mama mala narodeniny chcela som jej urobit tortu recept som si vimislela ale podarilo sa a torta bola dobra nemala som vela surovin tak som iba robila s toho co som nasla doma

Suroviny

550 g
2 ks
2 téglik
2 dl
2 ks
8 ks
1 šálka
1 bal.
2 bal.
400 g
2 dl
2 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    suroviny sú sčítane do kopy. Urobíme piškotové cesto 2pláty dáme piect na plech dame papier na pecenie ale moze byt aj olej na 180 stupnov čas neviem. Ked su pláty upečené dáme dolu hornu vrstvu aby sa neklzalo

  2. 2

    poukladáme na plát keksy, ktoré sme uz namočli do kávy a urobime si puding vzau je postup :D. Ked je puding urobeny nalejeme na keksy. Potom to opakujeme 2krat podla vysky a namiesto keksov môzeme dat piskoty je to na vás a zalejeme zviskom pudingu a na vrch dame plat tak aby bol na puding tou stranou co sme dali tu vrstvu dolu.

  3. 3

    urobyme krem postup na krem: 2 vrecuska slahačky si vimiesame do zhustnutia. Ked mame slahacku vislahanu s cukrom vmiesame 2mascarpone vymiesame a pridame trosku rumu a na treme dortu a vsetky nerovnosti zakryjeme kremom.

  4. 4

    na tortu mozeme cukricka mi napisat oslavovcovo meno alebo osdobime a torta je hotova.

Diskusia k receptu

ajsa20
uaaaau...ja mam 20 a tortu som este nerobila, lebo som nenabrala odvahu :D ......blahozelam, urcite bola vyborna....len nabuduce, davaj viac pozor pri pisani postupu, lebo niektore vety su nezrozumitelne....ale dalo sa pochopit :)
hannah22
mama mala iste radost, si šikovná, ......jedna rada ak niečo píšeš čítaj to po sebe..... :))
janet
SI VEĽMI ŠIKOVNÁ,ja som mala 13rokov a tiež som upiekla tortu pre rodičov,ked prišli z výletu,zvyknú to spomínať, a tú tvoju budú určite tiež. Mamička sa určite potešila...všetko najlepšie prajem.
danielas
Jój, to je veľká láska :-) Krásny výsledok, super suroviny, istotne bola chutná a ešte aj chýbalo....
vieraa
torta môže potešiť, ale tie chyby to by ma určite netešilo, že nevieš pravopis

sracz
Nádherná práca, robená s citom, zo srdiečka, s láskou. Blahoželám Ti, @gabrielka1 - si nielen šikovná, ale aj pozorná! Teším sa z Teba i s Tebou. Čaká Ťa život v šťastí, lebo Ty dokážeš šťastie rozdávať!!! ... a tie poznámky o pravopise, ber s rezervou! Aj so slovenskou gramatikou, mimochodom najťažšou na svete, je to tak, ako s pečením a varením: trénovať, cvičiť, opakovať, ... a potom to už ide naozaj ľahko! -:))) -:))) -:))) "Repetio, mater studiorum est"!!!
zuzana123
vau.)) neskutočná si Gabrielka .)) napiecť popritom si to aj sama vymyslieť spraviť fotku a napísať a prezentovať sa na internete .))) je to také neskutočne úžasné v 12-tich rokoch že mám až slzy v očiach, Tvoja mamina musí byť šťastná .)) prajem Ti veľa úspechov a aby si mohla v živote robiť to čo Ťa baví.) Z tej kritiky si veľkú hlavu nerob, ja som to pochopila na prvý krát .)) ahoj.)
siesta
pripajam sa k @zuzana123 :-) mamina musela byt dojata, gramatika - je tu tolko daleko starsich ludi od Teba a keby si videla, ake chyby robia :-) v Tvojom veku je to pochopitelne a ospravedlnitelne :-)
ruzova
Mlada dama, vitaj medzi nami kucharkami, fantasticke, maminu si iste prekvapila. Snad si s tebou napise castejsie diktat a bude to lepsie :-) Su to len take chybicky krasy. To sa casom ucese.
gabrielka1
Ďakujem za komentáre ,dlho som tu nebola ,čo sa týka gramatiky vynasnažím sa polepšit ,priznávam nejde mi gramatika,a čo sa týka torty mama bola velmi potešená,vraj aj častejšie môžem prekvapit...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia