Foto: alexdidi
Cez víkend sme mali v rodine malú oslavu, tak sme si pripravili túto pochúťku, ktorú máme všetci radi a tak raz za čas si Zobraziť celý popisCez víkend sme mali v rodine malú oslavu, tak sme si pripravili túto pochúťku, ktorú máme všetci radi a tak raz za čas si pochutíme na tomto jedle, ktoré niekto miluje a niekto by do úst nedal. Pre nás to bola delikatesa.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mäso 2x pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme, prípadne naškrabeme.
-
2
Ďalší postup je už na vás, ako vám viac vyhovuje. 1. urobíte z mäsa 4 úhadné kôpky s jamkou v strede, kde vyklepnete vaječný žĺtok. Všetky ostatné ingrediencie máme poruke a tatarák si vymieša každý sám podľa svojej chuti. 2.pre pohodlnejších stolovníkov (ako u nás), vymieša hostiteľka(teda ja), zo všetkých ingrediencií okrem žĺtkov, vytvorí 4 úhľadné kôpky s jamkou v strede, kde vyklepne žĺtok. Každý si potom ešte dochutí podľa svojej chuti.
- 3
Tatarák si natierame na hrianky opečené na masti a potreté cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ked nie som si ista s kupenym vajickom, aby som sa poistila oproti salmonele urobim slabe /poached = varene vo vode/ a pouzijem take zltko.