Jednoduché sójové rezne

jokin - fotkajokin, 9. júna 2012

Nakoľko niektoré z vás chceli vedieť ako ich pripravujem, tu je môj recept na prípravu.

4
porcie

Suroviny

160 g
2 ks
1 l
200 g
150 g
2 ks, na obalenie




Postup

  1. 1

    Kúpené sójové plátky uvarím deň vopred v silnom hovädzom bujóne. Scedím ich a na sitovej miske dám do chladničky. Na druhý deň ich už pripravujem ako mäsové rezne iba ich už nesolím a ide mi to bez problémov.

Diskusia k receptu

valeri
robím ich presne, ako Ty, niekedy v slepačom bujóne a chutia nám. A keď sa mi chce, špicatým nožom urobím v platkoch akoby kapsu, a plním hranolčekmi tvrdého syra a zloženým kolieskom salámu alebo šunky
monnikka
aj ja ich plním syrom, alebo ich vyprážam v haruľovom cestíčku
liama
Sojove platky mame najradsej na sposob "ciganskej". Namocene a vyzmykane opecene na troche oleja, posolene, potrete cesnakom vlozime do zemele potretej horcicou, kecupom a pridame koliesko cibule a nakladanu uhorku. Najradsej ked cestujeme. Vtedy bez cibule a cesnaku. Nepokazi sa a chuti.
kucharka100
@jokin poznám tieto rezníky zo sóje, mne chutia vyprážané....ani prílohu k nim nepotrebujem. Doma držím vždy aspoň jeden balíček sójových plátkov. @liama aj tvoj nápad so žemľou je zaujímavá kombinácia.
brzda
Tento recept nesmie chýbať v mojom jedálníčku, je jednoduchý a veľmi chutný. A s ryžou je to najidealnejšie.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia