Slaného pečiva nie je nikdy dosť a každý ho má rád. Tento jednoduchý recept mám roky uložený a keďže som sa pridala k varecháčom, tak ho zverejňujem. Je lacný, rýchly a aj celkom chutný.
80
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 - 18 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
dag 30 |
|
dag 10 |
|
dl 2 |
|
ks 1 |
|
ks 2 |
|
lyžička čajová 1,5 |
|
štipka, podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Stužený tuk spracujeme s múkou, mliekom, soľou, vajcom, rascou a necháme v chladničke stuhnúť do rána.
- 2
Ráno cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm, potrieme rozšľahaným vajcom, do ktorého dáme soľ a posypeme strúhaným syrom. Cesto som vyvaľkala na tenko, pri pečení napuchnú. Plech som tenko vymastila.
- 3
Vykrojíme malé pagáčiky.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre, cca 15 - 18 min.
- 2
Páčia sa mi.