Foto: betty21
Slaného pečiva nie je nikdy dosť a každý ho má rád. Tento jednoduchý recept mám roky uložený a keďže som sa pridala k Zobraziť celý popisSlaného pečiva nie je nikdy dosť a každý ho má rád. Tento jednoduchý recept mám roky uložený a keďže som sa pridala k varecháčom, tak ho zverejňujem. Je lacný, rýchly a aj celkom chutný.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Stužený tuk spracujeme s múkou, mliekom, soľou, vajcom, rascou a necháme v chladničke stuhnúť do rána.
- 2
Ráno cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm, potrieme rozšľahaným vajcom, do ktorého dáme soľ a posypeme strúhaným syrom. Cesto som vyvaľkala na tenko, pri pečení napuchnú. Plech som tenko vymastila.
- 3
Vykrojíme malé pagáčiky.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre, cca 15 - 18 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páčia sa mi.