Jednoduché orechové rezy fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 11. marca 2012
Jednoduché orechové rezy (fotorecept)
Foto: tatranka

Je to chutný,rýchly a veľmi dobrý koláčik.Môže aj postáť a stále si udrží svoju sviežosť.

25 minút
príprava
35 minút
na 160-170 °C

Suroviny

300 g
4 kusy
200 g
220 g
štipka
4 lyžice
180 g
2 lyžice
ľubovolný
1 balíček




Postup

  1. 1

    Pripravím si potrebné ingrediencie.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky,Hery 120 g práškového cukru,4 žĺtok,štipky soli,mlieka si spracujem cesto.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyváľkam ho na veľkosť plechu.Plech natriem asi 2 lyžicami masla,a vysypem múkou.Cesto naň prenesiem.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložené cesto.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 6

    Cesto potriem ľubovolným lekvárom.Ja som mala marhuľový.Rovnomerne po ceste rozotriem.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Zo zvyšných 4 bielkov,štipky soli,100 g práškového cukru a balíčka škoricového cukru,vyšľahám tuhý sneh.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Do neho postupne vmiešam pomleté orechy.Pomaly miešam,jedným smerom.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Takto premiešaný sneh s orechami,nanesiem na cesto s lekvárom.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Rovnomerne roztriem a nechám piecť vo vyhriatej rúre na 160-170 stupňov.Trvá to asi 35-40 minút.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    Upečený koláč.Na vrchu zo snehu sa utvorí taká jemná škrupinka.Sneh je zaujímavý a chutný,pretože je v ňom zapracovaný škoricový cukor.Pri krájaní koláč trochu z vrchu praská,ale to nie je chyba krásy.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    Koláčik je urobený veľmi rýchlo a naozaj je veľmi chutný.

    Jednoduché orechové rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

afataga
tento kolacik poznam je vyborny, moja mama ho robieva so slivkovym lekvarom a myslim ze skorica sa kamarati so slivkami, s inym lekvarom ho nepoznam, ale isto je vyborny
lia66
Mňam, mňam-poznám, robievam...je to lahôdka!...a ako sa Ti vydaril-vyzerá skvelo!!!
orchidea
orechový nikdy nesklame...pekný a určite výborný koláč...
julica
Vyzerá výborne. A môj obdiv má obrázok ku popisu "vyvaľkáme na veľkosť plechu" - fakt sa ti to podarilo. Ja to nedokážem.
danculka
Super koláčik,už som ho dávno nerobila,dík za pripomenutie....
tatranka
@julica veď ani mne sa to vždy nepodarí a ako môžeš vidieť ani tento krát.No takéto cesto sa dá zahnúť.Nebudem ho predsa odrezávať.Bola by to škoda.Ono sa to tak v receptoch píše....vyváľkajte na veľkosť plechu...
Vidím,že veľa z vás koláč pozná.Aj ja som ho dávno nerobila.A pre jeho rýchlu prípravu a dobrý výsledok,padol rad naň.
babkamt
Poznám tento koláč. Je dobrý. Nedávno som ho jedla u sestry.
cica2
krásne fotky a aj koláčik, poznám ho, je výborný :-) @julica ak ti môžem poradiť, ja na takéto cesto používam papier na pečenie, na ktorom si obkreslím veľkosť plechu (robím to aj na formu, pri okrúhlom koláči) a na papieri si cesto aj vyvaľkám a pomocou papiera ho prenesiem na plech.
sovka62
Kedysi som takýto koláčik našla vo výslužke zo svadby. Pre mňa bol najlepší z celej krabice, ale recept som si nemala od koho pýtať. Tak ti veľmi ďakujem, koláčik je výborný, vyrovná sa krémovému zákusku a je hotový rýchlo, bez veľkej námahy.
tatranka
@cica2 vlastne radou pre julicu si poradila aj mne.@sovka ani mňa nejalo obzvlášť nelákajú mastne zákusky.Som rada,že som ti trochu svojim receptom vyhovela.
dorisa
...aj ja si spomínam na tento koláčik, viem, že som ho jedla, ale nikdy nepiekla, ukladám.
bejgi
poznám tento koláčik, často ho babička piekla piekla v sobotu, orechové boli jej obľúbené, super koláč :)
3sandra3
orechové koláčiky sú vždy tie naj.... vyzerá veľmi chutne
elisticka
mnam .. ja ich volam Londynske rezy tak su uvedene v starej senzacnej knizke...a veru nemala som moznost vyskusat ci dlho vydrzia.. vzdy sa hned pojedli :-)))
anina43
aj ja ho poznám pod názvom Londýnske rezy , je výborný, chutný, trvanlivý, pekávala som ho vždy keď sme chodili na výlety s deťmi a neskôr rodinám synov na dovolenky k moru, kde býva veľmi teplo.Cesto trošku predpečiem, potom vyberiem a natriem lekvárom, orech. penou a dám dopiecť. Keď sa koláč pečie, rozvonia celý dom, je výdatný a zbožňujú ho aj muži, pretože natieram ríbezľový lekvár, jeho kyslastá chuť sa náramne zhoduje so sladkou orechovou penou, zapečenou na povrchu.
myalab
Aj ja ho poznam pod nazvom Londynsky rez a zboznuje ho moj otec. Tak mu ho veru upeciem. Vdaka za pripomenutie...
medovnicek
myslím, že podobný pekávala moja mamka a môžem len potvrdiť, že je výborný, vďaka za pripomenutie receptu, už aj odkladám recept a určite ho v najbližšej dobe upečiem, pred dvomi týždňami som piekla od teba Jabĺčka v tuneli a jedol ich dokonca aj starší syn, ktorý koláče príliš nemusí
tricia
Tento sympaticky kolacik ma v Australii bratranca - vsetko tak isto,len namiesto orechov kokosova mucka :)
Skuste.
tatranka
Vo svojom vnútri sa usmievam,preto že som nevedela,že pečiem anglicky koláčik.Veľa z vás ho nazýva Londýnske rezy.Ďakujem za pekné komentáriky.
jerica
@tatranka pekný foto precept , aj chutný koláči,je to tzv.výslužkový koláč,robievam,len nie často,ja si cesto vyváľkam na pečiacej fólii na rozmer plechu,tak potom prenesiem na plech. Šťavnatý a k nedeľnej kávičke ako stvorený.
tatranka
@jerica zaujalo ma to s tou fóliou.Fóliu mám na veľkosť plechu.Keď cesto na nej vyvaľkáš,predpokladám,že cesto na nej nepečieš.Je to asi len kvôli rozmeru. Bála by som sa a predpokladám,že pri krájaní koláča by sa fólia poškodila.
jerica
Martuška, áno, cesto pečiem na fólii , môžeš aj na pečiacom papieri vyváľkať a prešupnúť na plech,keď dávam fóliu , koláč narežem len z vrchu do polovice a dokrájam s podberákom na koláče , fólia ostane nepoškodená.
evanaaa
@tatranka , sú fólie na vaľkanie, na ktorých môžeš zároveň aj piecť, väčšinou je to napísané ( najlepšie, ak sú kupované v Lídli). Atiež som si kúpila aj umelohmotný nôž na krájanie na teflone a aj na fólii.
tatranka
@evanaaa ďakujem za rady tebe aj@jerice.E šte sa mám čo učiť.No myslím,že pomôcky ktoré mám asi nevyužívam dostatočne.Polepším sa.
adkas
Toto je skvely kolacik. Aj ja ho poznam ako Londynske rezy a tusim moja mamka ho mala pod nazvom Zensky rozmar. Ja ho robievam bez toho skoricoveho cukru, ale najblizsie urcite ho urobim podla teba, kedze skoricu mam rada. Urcite to prida na celkovej chuti. Posledna fotecka je super. Ja take neviem:(
tatranka
@adkas vieš,je to starý recept.Zistila som,že varechačky ho poznajú pod iným názvom.Takže sa kľudne môžu volať aj /Ženský rozmar/.Hlevne že sú chutné a na spracovanie nie náročné.Som rada,že sa ti páčia aj fotografie./posledná/.Nie je to nič zložité,len treba mať na to program.
sonal
uz som ho davno nerobila, tak idem ho upiect dnes....
tatranka
@sonal je to vďačný koláčik a trvanlivý.Nech sa ti vydarí a nech chutí.Peknú Veľkú noc,želám.
betty21
Aj ja robievam takéto rezy, sú skvelé a nenáročne:)
havino
jedla som ho tiež pod názvom londýnske rezy a veru nikdy nepiekla, ukladám a dakujem za recept, toto je druh mojích koláčov, trvácny, maslové nemusím
zakajo
tatranka, fantastický recept. Koláčik sa zjedol do hodinky. ukladám si ho medzi obľúbené :o) Ďakujem.
tatranka
@zakajo takýmto komentárikom sa veľmi teším,pre to že ma poteší,že koláčik chutil.A vlastne o to tu ide.Poradiť si a posunúť recept s ktorým sme spokojní.
gabriellka
výborný koláčik ale nejde tam prosím váas aj prášok do pečiva lebo ja som mala cesto úplne tenunke nie také nadýchané ako vy
ebaka
vynikajúci,poznám ako ,,Sibírske rezy"....práve sa dopeká
leniik
Hned uložím vypadá krásně , milujem takové řezy , jste šikulka vaše recepty obdivuji jen tak dál :-)
venusa
Marhuľovo=orechová kombinácia. Perfektné spojené chute.
canita
Vznikla mi z toho celeho len tenucka placka :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia