Foto: tatranka
Je to chutný,rýchly a veľmi dobrý koláčik.Môže aj postáť a stále si udrží svoju sviežosť.
príprava
na 160-170 °C
Postup
-
1
Pripravím si potrebné ingrediencie.
-
2
Z múky,Hery 120 g práškového cukru,4 žĺtok,štipky soli,mlieka si spracujem cesto.
-
3
Vyváľkam ho na veľkosť plechu.Plech natriem asi 2 lyžicami masla,a vysypem múkou.Cesto naň prenesiem.
-
4
Uložené cesto.
-
6
Cesto potriem ľubovolným lekvárom.Ja som mala marhuľový.Rovnomerne po ceste rozotriem.
-
7
Zo zvyšných 4 bielkov,štipky soli,100 g práškového cukru a balíčka škoricového cukru,vyšľahám tuhý sneh.
-
8
Do neho postupne vmiešam pomleté orechy.Pomaly miešam,jedným smerom.
-
9
Takto premiešaný sneh s orechami,nanesiem na cesto s lekvárom.
-
10
Rovnomerne roztriem a nechám piecť vo vyhriatej rúre na 160-170 stupňov.Trvá to asi 35-40 minút.
-
11
Upečený koláč.Na vrchu zo snehu sa utvorí taká jemná škrupinka.Sneh je zaujímavý a chutný,pretože je v ňom zapracovaný škoricový cukor.Pri krájaní koláč trochu z vrchu praská,ale to nie je chyba krásy.
-
12
Koláčik je urobený veľmi rýchlo a naozaj je veľmi chutný.
Vidím,že veľa z vás koláč pozná.Aj ja som ho dávno nerobila.A pre jeho rýchlu prípravu a dobrý výsledok,padol rad naň.
Skuste.