Jednoduché krevety na cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Ideálne na ľahkú večeru vo dvojici (keď deti spia) hihi..... tieto malé potvorky majú nízky obsah tuku a málo kalórií a sú plné proteínov, selénu, železa a kalcia, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny . Inšpirovala som sa Luciou (Loulou)

2
porcie
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé by boli najlepšie ale aj mrazené je problém dostať. Zmrazené krevety ponoríme na 8 minút do teplej vody ( nie vriacej) aby sa rozmrazili a osušíme na papierovej utierke. Na olivovom oleji si ošmahneme neolúpané len rukou popučené strúčiky cesnaku. Pridáme osušené krevety pridáme asi 1 cm bylinkového a cesnakového masla a dusíme asi 10 min. Nesolíme, lebo maslá obsahujú už soľ. Podávame s pečivom, ktoré namáčame v bylinkovej šťave. Pohár vínka a môžeme papať
  2. krevety osušíme na pepierovej utierke
  3. na olivovom oleji si ošmahneme len rukou popučené strúčiky cesnaku
  4. pridáme krevety
  5. pridáme bylinkové a cesnakové maslo a dusíme
  6. maslá teraz dostať aj od RAJA
  7. a hotovo