Jarný šalát fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 19. apríla 2013

Tento receptík som dostala od mojej susedky-podobný sa mi zdá, že tu už asi bol neviem.

60 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
350 g
2 - 3 ks
350 g
1 ks
300 ml
300 ml
300 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A začíname pracovať. Podľa toho ako máme písané suroviny ich aj prekladáme so zmesou ktorú si spravíme /kyslá smotana+majonéza+tatarská omáčka/ - čiže ako prvý ide zelér-ten si scedíme necháme odkvapkať dáme do pripravenej nádoby zvoľte vždy vačšiu - na vrch dáme zmes

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej nasleduje kukurica+zmes.

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ananás+zmes-ananás si pokrájame na malé kocočky.

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvrdý syr ten si tiež pokrájame na malé kocočky.

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jablká-zmes a jablká tiež pokrájame

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šunka+zmes tiež pokrájaná-ja som dala morčacie udené prsia ktoré kupujem v Lídli sú výborné tak jemne priudené.

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a na koniec pridáme pór pokrájaný na kolieska+zmes.

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto pripravený šalátik si odložíme na 24 hodín do chladničky. Po 24-hodinách vyberieme premiešame a možeme papať je výborný tiež netradičné suroviny ale nám chutí. Manžel šalát s majonézou nemusí ale tento spapá.

    Jarný šalát (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

sonulienka
@afataga - pod takým názvom som ho dostala tak som ho aj pod tým názvom posunula - možno, že je tam len ovocie a zelenina neviem - ale veď nemusíš ho skúšať ak sa Ti nepozdáva
sonulienka
@nika72 áno viem, že ho pred nedávnom niekto sem dával je to skoro to isté ale hlavne, že nám všetkým chutí
lusinkab
Ja mam majonezove salatiky velmi rada a hlavne doma robene lebo vies co si do nich das. Tento tvoj vyzera velmi chutne tusim som to raz jedla u jedne znamej a velmi mi to chutilo :-)
nika72
samozrejme,že vám chutí na názve vôbec nezaleží,len ja som to tam dala pre porovnanie ty si dávala po každej vrstve tú zmes a tam to bolo,len na koniec ...myslím,že tvoj nápad je lepší asi to skorej tie chute spojí.... ;)
nika72
určite vyskúšam a dám ti vedieť takéto u nás doma ide... :-)
sonulienka
vieš, že aj ja ju nemusím a bála som sa čo to urobí ale neviem čím to bolo ale ani ja ani manžel po tomto šalátiku sme nemali žiaden problém. Inak majonézový šalát keď robím tak len raz a dosť. Bojím sa, že budem mať problém.
radulienka
@sonulienka , nevadí, ak sa niektoré recepty opakujú, skladaných zemiakov je tu asi dvetisíc, jednak si ich človek pripomenie, jednak nie sú vždy úplne 1:1 rovnaké, ja ho tiež robievam a striedam ešte aj iné prísady, fantázii sa medze nekladú - ja dávam podľa toho, čo mám k dispozícii ešte napr. rozmrazený hrášok, krátko opláchnutý horúcou vodou, na malá prúžky nakrájanú mrkvičku, nakrájané mandarínky, čerstvé či z konzervy, rôzne syry - aj tvarôžky či nivu, plesňové syry druhu camembert, mladé cibuľky, na kocôčky nakrájanú cukinu, papriku všetkých farieb, ošúpané a jadierok zbavené paradajky, špargľu - napr. zelenú uvarenú atď. Len treba striedať vrstvy tak, aby to chuťovo i farebne ladilo. Takže vďaka za krásne popísaný recept...
sonulienka
@radulienka ďakujem za komentík áno máš pravdu fantázie sa medze nekladú a každý si urobí šalátik podľa svojej chuti veď preto som ho aj sem dala.Kto chce nech si ho urobí takto alebo ako píšeš kto čo má doma alebo rád.
sonulienka
@radulienka ďakujem za komentík áno máš pravdu fantázie sa medze nekladú a každý si urobí šalátik podľa svojej chuti veď preto som ho aj sem dala.Kto chce nech si ho urobí takto alebo ako píšeš kto čo má doma alebo rád.
ivka268
aj ja robievam tento šalátik a je úžasný,len ja do neho zvyknem dávať aj cestovinu a mám ho este viac :)))
nika72
milá @sonulienka šalátik som konečné vyskúšala a mal OBROVSKÝ úspech .....veľmi pekne ďakujem a teším sa na nové recepty od Teba :-)
bembo
takýto šalát čo sa týka ingrediencií,som ešte neskúšal,ale láka ma to,nech sa volá ako chce,pretože mám rád jedlá obsahujúce ananás.zatiaľ ukladám do KK,a dúfam,že si dám do poznámky po odskúšaní "test gut",čo u mňa znená bol výborný,a robiť aj inokedy.
sonulienka
@bembo pevne verím, že Ti šalátik bude chutiť. Manžel majonézový zemiakový šalát nemusí nerobí mu dobre a tento v pohode. Tak skús a daj vedieť ako chutil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia