Jarný mrkvový koláč
Autor receptu: lovemuffin
Šťavnatý, ľahký a zdravý mrkvičkový koláč, ideálny na rýchlu večeru, vhodný pre
vegetariánov. Recept je z časopisu F.O.O.D.
http://nikilovemuffin.blogspot.sk
8 porcií |
20-30 minút na 180 °C |
Postup
- Formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Ale lístkové cesto sa už dnes bežne predáva hotové rozvaľkané zrolované v papiery na pečenie, takže sa s ním veľmi dobre pracuje. Rozprestrieme ho a aj s papierom uložíme do formy, prevísajúce okraje orežeme a dno poprepichujeme špajdľou. Ak nemáte formu na tarte z odnímateľným dnom na ľahké vyberanie, nevadí - cesto je stále ešte na papiery na pečenie.
- Mrkvy si umyjeme a nastrúhame, jarnú cibuľku nasekáme na kolieska. Zmiešame tvaroh, vajíčka, dochutíme soľou a korením. Pridáme zeleninu a dobre premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme cesto a riadne ho uhľadíme a trochu postláčame. Na vrch naukladáme kúsky nivy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-30 minút dozlatisla.