Jarný mrkvový koláč

Autor receptu: lovemuffin

Šťavnatý, ľahký a zdravý mrkvičkový koláč, ideálny na rýchlu večeru, vhodný pre vegetariánov. Recept je z časopisu F.O.O.D. http://nikilovemuffin.blogspot.sk

8
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Ale lístkové cesto sa už dnes bežne predáva hotové rozvaľkané zrolované v papiery na pečenie, takže sa s ním veľmi dobre pracuje. Rozprestrieme ho a aj s papierom uložíme do formy, prevísajúce okraje orežeme a dno poprepichujeme špajdľou. Ak nemáte formu na tarte z odnímateľným dnom na ľahké vyberanie, nevadí - cesto je stále ešte na papiery na pečenie.
  2. Mrkvy si umyjeme a nastrúhame, jarnú cibuľku nasekáme na kolieska. Zmiešame tvaroh, vajíčka, dochutíme soľou a korením. Pridáme zeleninu a dobre premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme cesto a riadne ho uhľadíme a trochu postláčame. Na vrch naukladáme kúsky nivy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-30 minút dozlatisla.