Janovského pečienková torta

Autor receptu: glumik

toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné - dokonca ho zvláda upiecť aj môj manžel :O)

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pečienku, vajcia, olej a smotanu na šľahanie dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkú kašu. Osolíme a dochutíme troškou vegety
  2. Pekáč vymastíme maslom alebo olejom a posypeme trochou strúhanky. Zmes vylejeme na pekáč alebo do misy z jánskeho skla a dáme piecť do trúby na 150-170 stupňov na 30- 40 minút.
  3. Po dopečení to hneď vyklopíme ešte horúce na tanier. Hotové jedlo podávame buď za tepla so zemiakovou kašou alebo za studena ho rozotrieme na chleba.