Jankine medovníčky

soniatko - fotkasoniatko, 15. novembra 2011
Jankine medovníčky
Foto: soniatko

Tieto medovníčky pečiem už 12.rok. Recept mi dala moja zlatá susedka, ktorá sa prisťahovala do našej malebnej viesky a podelila sa o rodinny recept. Garantujem Vám, že makkšie medovníčky ste ešte nemali. Hor sa do toho!

Suroviny

1 Kg
1/2  Kg
200 g
2 dl
250 ml
2 ks
1-2  PL
2 kl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť vodu, cukor,med a palmarin. Necháme zovrieť a opatrne varíme cca 2min. Necháme vychladnúť.

    Jankine medovníčky - obrázok 1
  2. 2

    Všetky sypké suroviny dobre premiešame, pridáme cit. kôru,vajcia a vychladnutú uvarenú zmes. Takto pripravené cesto odložíme do chladu, najlepšie aspoň cez noc.

    Jankine medovníčky - obrázok 2
  3. 3

    Vyvaľkám asi na 0,5cm a vykrajujeme medovníčky. Ihneď po dopečení potierame rozšľahaným celým vajíčkom.Medovníčky sú tak krásne lesklé. Zdobíme podľa svojej fantázie bielkovou polevou. Ja nechávam medovníčky aspoň jeden deň po upečení "vydýchať" poleva sa potom neolupuje a neodpadáva.

    Jankine medovníčky - obrázok 3
  4. 4

    pridavam ešte pár fotiek... možno niekoho inšpirujú...

    Jankine medovníčky - obrázok 4
  5. 5

    dnes som sa trošku viac vyhrala

    Jankine medovníčky - obrázok 5
  6. 6

    čipková technika s glazúrou

    Jankine medovníčky - obrázok 6
  7. 7

    čistá čipková technika

    Jankine medovníčky - obrázok 7
  8. 8

    minisrdiečko

    Jankine medovníčky - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja som tohto roku začala piecť pomerne neskoro, až teraz týždeň pred Vianocami. Medovníčky pečiem už roky podľa jedného receptu, ktorý je dobrý, ale musím piecť aspoň tri týždne dopredu a medovníčky potom skladovať v plechovej dóze aby zmäkli. Preto som teraz hľadala recept na medovníčky ktoré sú hneď mäkké a natrafila som na tvoj recept. Keď som si prečítala všetky komentáre neváhala som a v piatok som si zamiesila cesto. Dnes som piekla a musím len chváliť. Po zarobení bolo cesto síce riedke, ale držala som sa radami, ktoré tu sú a naozaj cesto po dvoch dňoch bolo krásne, elastické, výborne sa s ním pracovalo. Medovníčky sa pri pečení neroztekali, krásne držali tvar. Také krásne a chutné medovníčky som veru ešte nemala. Takže ďakujem za skvelý recept. Odteraz pečiem len podľa neho. Zdobenie ma čaká až v stredu, také krásne ako ich máš ty nebudú, ale to nevadí hlavne, že sú chuťovo výborne :-)