Jankine medovníčky

Autor receptu: soniatko

Tieto medovníčky pečiem už 12.rok. Recept mi dala moja zlatá susedka, ktorá sa prisťahovala do našej malebnej viesky a podelila sa o rodinny recept. Garantujem Vám, že makkšie medovníčky ste ešte nemali. Hor sa do toho!

Postup

  1. Do hrnca dáme variť vodu, cukor,med a palmarin. Necháme zovrieť a opatrne varíme cca 2min. Necháme vychladnúť.
  2. Všetky sypké suroviny dobre premiešame, pridáme cit. kôru,vajcia a vychladnutú uvarenú zmes. Takto pripravené cesto odložíme do chladu, najlepšie aspoň cez noc.
  3. Vyvaľkám asi na 0,5cm a vykrajujeme medovníčky. Ihneď po dopečení potierame rozšľahaným celým vajíčkom.Medovníčky sú tak krásne lesklé. Zdobíme podľa svojej fantázie bielkovou polevou. Ja nechávam medovníčky aspoň jeden deň po upečení "vydýchať" poleva sa potom neolupuje a neodpadáva.
  4. pridavam ešte pár fotiek... možno niekoho inšpirujú...
  5. dnes som sa trošku viac vyhrala
  6. čipková technika s glazúrou
  7. čistá čipková technika
  8. minisrdiečko